Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hava Trafiğine Bulut Engeli

İstanbul ve Atatürk Havalimanı çevresinde etkili olan fırtına bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca uçaklar dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçak...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul ve Atatürk Havalimanı çevresinde etkili olan fırtına bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca uçaklar dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçak rötar yaptı.
Elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı’nda uçak seferleri de olumsuz etkilendi. CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşma yapamadı. Bulutlardan dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Kalkış yapacak uçaklar da uzun kuyruklar oluşturdu. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken pilotlar, kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi. Uçakların iniş yaklaşma rotalarında değişiklik yapıldı. Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.
THY’NİN TORONTO UÇAĞI RAMANYA’DAN GERİ DÖNDÜ
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Toronto seferini gerçekleştiren Boeing 777 tipi yolcu uçağı teknik bir arıza sonucu Romanya üzerinden Atatürk Havalimanı’na geri döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan bugün saat 15.05’de havalanan Türk Hava Yolları’nın TK17 sefer sayılı Toronto’ya giden uçağında Romanya hava sahasında teknik bir arıza meydana geldi. Bunun üzerine Boeing 777 tipi uçağın kaptan pilotu İstanbul’a geri döneceği bilgisi verdi. THY’nin TC-LJH kuyruk tescilli uçağı iniş ağırlığının üzerinde olması nedeniyle fazla yakıtı azaltmak için Karadeniz üzerinde bir süre tur attı. İniş ağırlığına gelen uçak saat 17:52’de Atatürk Havalimanı’nın Florya-Sefaköy yönündeki 17-35 numaralı pistine sorunsuz bir iniş yaptı. THY uçağı bakıma alınırken yolcular başka bir uçakla Toronto’ya gönderilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.