Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal, Hava Harekatına Katıldı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında gece görev uçuşuna bizzat katıldı. Orgeneral Ünal, personelini tebrik ederek, “Elinize, bileğinize sağlık”...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal, Hava Harekatına Katıldı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında gece görev uçuşuna bizzat katıldı. Orgeneral Ünal, personelini tebrik ederek, “Elinize, bileğinize sağlık” dedi.
Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, 18 Mayıs 2016 tarihinde Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığından F-16 uçağı ile hareket ederek Balıkesir 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı ve Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığında incelemelerde ve denetlemelerde bulundu.
Orgeneral Ünal Balıkesir 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığında Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İshak Dayıoğlu tarafından karşılandı. Orgeneral Ünal, Birlik faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra 191’inci Filo ve Hat Bakım Komutanlıklarında filo personeli ile bir araya geldi. Orgeneral Ünal Ege Denizinde icra ettikleri başarılı görevler ile ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyan pilotların değerlendirmelerini dinledi. Orgeneral Ünal, Ege görevlerinin yanında Teröristle Mücadele ve Koalisyon Harekâtında ortaya konulan başarılardan dolayı personeli tebrik etti.
Orgeneral Ünal programlarının devamında Balıkesir’den Diyarbakır’a intikal etti, Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe tarafından karşılandı. Birlik faaliyetlerine ilişkin brifing alan ve 8’inci Ana Jet Üs Güvenlik Tabur Komutanlığı personeline hitap eden Orgeneral Ünal, burada Güvenlik Tabur Komutanlığının silah ve araç sergisini dikkatle inceledi ve personelden bilgi aldı. Orgeneral Ünal.ardından 181’inci Filo Komutanlığına gelen Orgeneral Ünal filo personeli ile bir araya geldi.
Hain bölücü terör örgütüne karşı yürütülen Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında gece görev uçuşuna bizzat katılan Orgeneral Ünal, diğer operasyonlarda olduğu gibi hedeflerin tam isabetle vurulmasının ardından personeli fedakârlıkları ve başarılarından dolayı tebrik ederek, "Elinize, bileğinize sağlık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.