Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hataylı Hristiyanlar Hacı Oldu

Hatay’da Hristiyan vatandaşlar, ’St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’ kapsamında gerçekleştirilen ayinle hacı oldu.St. Pierre Kilisesi içindeki kutsal sudan alıp içen Hristiyanlar, daha sonra mum yakarak dileklerde bulundu. Ardından kilise...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hataylı Hristiyanlar Hacı Oldu
Hatay’da Hristiyan vatandaşlar, ’St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’ kapsamında gerçekleştirilen ayinle hacı oldu.
St. Pierre Kilisesi içindeki kutsal sudan alıp içen Hristiyanlar, daha sonra mum yakarak dileklerde bulundu. Ardından kilise bahçesinde düzenlenen ayin başladı. Ayine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, Anadolu Havarisel Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ile çok sayıda Hristiyan din adamı katıldı.
Ayinde konuşan Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, "Vahim, dehşet verici ve vahşi olay sevincimizi kırdı, hepimizin kalbini büyük hüzünle sardı. Kurbanlara Allah’tan rahmet dileriz, hastanelerde tedavi görmekte olan yaralılara da acil şifalar dileriz. Maalesef bu tür olaylar gittikçe çoğalmakta, bizim aciz güçlerimizden çok daha fazla bir büyük güç gerektirmekte ki bunlara mani olabilelim" dedi.
Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise, Antakya Kilisesi’nin kurucuları olarak bu bayramı her sene 29 Haziran’da kutladıklarını belirterek, "Aziz Pavlus ve Petrus’u, Hıristiyanlığın ilk yayılmasında etkili olan iki önemli şahsı bugün anıyoruz. Bugün bu ortamda Ortodoks ve Katolik kiliselerinin temsilcileri olarak bir evrensel barış duası yapmaya geldik. Biliyorsunuz ki Hristiyanlık ilk defa bu memleketten dünyaya yayıldı. Bu vesileyle bu bayramın bütün dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu saldırıların biran önce son bulmasını istiyoruz, çünkü dünyanın sevgi iklimine ihtiyacı var. Özellikle kendi coğrafyamızın, buradan dünyaya vereceğimiz mesajlar bunun üzerine olacak, bütün dualarımız bunun üzerine olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.