Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da “Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi” Paneli

Hatay Kutup Yıldızı Derneği tarafından “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Paneli” düzenlendi. Panelde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, “Bugün muhalefet partilerinin söylediği başkanlık sistemi diktatörlük getirir...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Kutup Yıldızı Derneği tarafından “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Paneli” düzenlendi. Panelde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, “Bugün muhalefet partilerinin söylediği başkanlık sistemi diktatörlük getirir sloganı tamamen yanlış, anlamsız ve Türkiye şartlarına uygun olmayan, gerçekleri yansıtmayan cümlelerdir” dedi.
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da düzenlenen “Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi” panelinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati, başkanlık sisteminin en son eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında gündeme geldiğini hatırlattı. Daha sonra AK Parti hükümeti döneminde başkanlık sisteminin tekrar gündeme geldiğini kaydeden Nebati, “Ancak bu tartışmalar ideolojik çerçevede yürütüldü ve anlamsız bir hale dönüştürüldü. Şimdi ilk defa Türkiye yeni anayasa ve başkanlık sisteminin ne olduğunu anlamaya çalışan bir toplumsal yapıyla karşı karşıya. Bugün muhalefet partilerinin söylediği Başkanlık sistemi diktatörlük getirir sloganı tamamen yanlış, anlamsız ve Türkiye şartlarına uygun olmayan, gerçekleri yansıtmayan cümlelerdir” dedi.
Muhalefetin “başkanlık sistemi gelirse diktatörlük gelir” sözlerini eleştiren Nebati, “Diktatörlükte diktatörün ağzından ne çıkarsa o olur ama Türkiye’de her halükarda toplumsal geleneklerimiz, geçmişten gelen siyasi kültürümüz böyle bir şeye izin vermez” diye konuştu.
Panelin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Yakup Bulut ise, yaptığı konuşmada her toplumun kendine göre yapılarının olduğunu ve kültürel kodlarının birbirinden farklı olduğunu söyledi. Ancak dünya sistemlerinin incelenmesi gerektiğini ve onların olumlu ya da olumsuz yönlerinin de ele alınıp faydalı olan yönlerinden yararlanmak gerektiğini kaydeden Bulut, “Ama kendine özgü ve kendimize özgü bir sistemi de kurabilmeyi becermeliyiz. Bizim kuracağımız sistem bizde kalmayacaktır. Bölge açısından ciddi bir model oluşturacaktır” dedi.
Panelistler Prof. Dr. Ensar Nişancı, Dr. Nurettin Nebati, Dr. Murat Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, Prof. Dr. Şaban Tanıyıcı’nın konuşmalarının ardından panel sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.