Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da bin 22 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı

Hatay’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında bin 22 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.Hatay Valisi Ercan Topaca, düzenlediği basın toplantısında, Hatay’da 15 Temmuz akşamından...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da bin 22 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı
Hatay’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında bin 22 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Hatay Valisi Ercan Topaca, düzenlediği basın toplantısında, Hatay’da 15 Temmuz akşamından bugüne bin 22 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını belirterek, "Bunların bir kısmı bakanlıklar tarafından bir kısmı da valilik tarafından uzaklaştırılmıştır. Bu kapsamda 16 askeri personel, 169 polis, 59 din görevlisi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 6, vergi dairesinden 15, Milli Eğitim Müdürlüğünden 660 öğretmen veya yönetici, Mustafa Kemal Üniversitesi’nden 66, İskenderun Teknik Üniversitesi’nden 8, Antakya Belediyesi’nden 6 kişi, SGK’dan 3 kişi, Doğu Akdeniz Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden 6 kişi olmak üzere toplam bin 22 kişi görevden uzaklaştırılmıştır" dedi.
Şuan itibariyle gözaltında olan kişi sayısının 108 olduğunu ve bu rakamın sürekli değiştiğini belirten Vali Topaca, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda ilimizde 100 kişi tutuklanmıştır. Tutuklananlar arasında 22 askeri personel, 9 polis, 27 hakim, 14 cumhuriyet savcısı, 2 vergi mahkemesi üyesi, 3 idare mahkemesi üyesi, ayrıca 19 da sivil vatandaş tutukludur. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 1, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 olmak üzere toplam 100 kişi tutuklandı. Bu kapsamda 55 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 10 kişi herhangi bir şarta bağlı olmaksızın serbest bırakıldı. 31 kişi firarda. Firarda olanlardan 2 tanesi polis, 1 hakim, 1 savcı, 26 sivil, 1 üniversiteden personel olmak üzere toplam 31 kişi firari olarak aranmaktadır. 15 Temmuz’dan bu yana hakkında işlem yapılan kişi sayısı bin 326’dır. Şuan itibariyle Allah’a şükür ilimizde güvenlik anlamında, bu olaydan kaynaklanan risk oluşturacak bir husus bulunmamaktadır. Devletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz bütün olaylara hakimdir, gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.