Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Valisi Ercan Topaca: "Milletimizin içine nifak sokmak isteyenler olabilir aman dikkat"

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun ilçesinde demokrasi nöbetinin tutulduğu Atatürk Anıt Alanı’nda halka seslendi. Vali Topaca, "milletimizin içine nifak sokmak isteyenler olabilir aman dikkat" dedi.Kardeşliğin asıl olduğunu ve diğer bütün...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 03:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 03:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Valisi Ercan Topaca: "Milletimizin içine nifak sokmak isteyenler olabilir aman dikkat"
Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun ilçesinde demokrasi nöbetinin tutulduğu Atatürk Anıt Alanı’nda halka seslendi. Vali Topaca, "milletimizin içine nifak sokmak isteyenler olabilir aman dikkat" dedi.
Kardeşliğin asıl olduğunu ve diğer bütün fitne sebebi olan her şeyin teferruat olduğunu kaydeden Hatay Valisi Ercan Topaca, "bizim ülkemiz, bizim milletimiz sizler devletimizin arkasında durduğunuz sürece, bizlere sahip çıktığınız sürece, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığınız sürece, meclisimize sahip çıktığınız sürece inşallah bu memleketin huzuru daim olacaktır. Sizlere bir kaç hususu belirtmek istiyorum. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz asıl olandır. Sizlerin içine bizim milletimizin içine nifak sokmak isteyenler olabilir aman dikkat. Biz birbirimizi seviyoruz. Birisi size gelir der ki, ’bu Alevidir, bu Sunnidir, bu Kürttür, bu şudur, budur der’ asla bunlara itibar etmiyoruz. Kardeşliğimiz bizim için asıl olan budur. Diğer bütün o fitne sebebi olan şeyler teferruattır onlara itibar etmiyoruz" diye konuştu.
Vali Topaca, ’idam isteriz’ diye seslenen halka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu durumu meclisten geçmesi halinde onaylayacağını söylediğini belirtti. Devletine ihanet edenlerin elbet hesap vereceğini ifade eden Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü; "inşallah bu vatana, bu millete ihanet edenler cezasız kalmayacaktır. Bunu yapmaya çalışanlar, ona katılanlar, ona destek olanlar bugün hapishanelerdeler. O sabah saat beşten itibaren onları içeriye tıkmaya başladık. Daha da tıkacağız. Kim bizim devletimize, milletimize silah doğrultmuşsa, ihanet etmişse elbette onun hesabını verecek. İdam için Sayın Cumhurbaşkanımız meclis kabul eder önüme gelirse onaylarım dedi. Askerimiz, polisimiz bizim göz bebeğimizdir. Bizim askerimiz bize ihanet etmedi. İşte İl Jandarma Komutanımız bizimle beraber. İşte İl Emniyet Müdürümüz. İlk andan itibaren Sayın valim bizler devletimizin emrindeyiz dediler ve canla başla bizimle birlikte çalıştılar."
Hatay Valisi Ercan Topaca’ya Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Jandarma Komutanı Turgay Aras, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye meclis üyeleri ve sivil toplumu kurumu temsilcileri de eşlik ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.