Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Şehidini Son Yolcuğuna Uğurladı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde görev yerine giderken, teröristlerce otomobiline açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik’in cenazesi memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde görev yerine giderken, teröristlerce otomobiline açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik’in cenazesi memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Hatay Havaalanına getirilen Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik’in (25) naaşı yakınları ve hemşerilerinin katıldığı konvoy eşliğinde, Reyhanlı’ya getirildi. Akşam saatlerine denk gelmesi nedeniyle cenaze önce belediye binası yanında bulunan Atike Hanım camisine getirildi. Polis memuru olan kardeşi Ali’nin törene gelmesi beklendi. Bu arada camiye şehidin eşi Fikriye ve 2 yaşındaki oğlu Yusuf’ta gelerek vedalaştı.
Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından cenaze namazı kılındı ve helallik alındı. Namazda saf tutan babası Yusuf ve polis memuru kardeşi ve diğer kardeşi metanetini korudu. Namazdan sonra da cenaze Kurtuluş Mahallesindeki baba ocağına vatandaşlar ve Askerler eşliğinde götürüldü. Yol boyunca kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı atıldı. Feryat ve ağıtların yükseldiği baba ocağında Türk Bayrağı’na sarılı şehidin cenazesi, babası Yusuf, annesi Necla eşi Fikriye ve diğer yakınları ve sevenlerinden helallik alındıktan sonra tekbir ve çiçeklerle Bayır Mahallesindeki şehitlikte toprağa verildi.
3 yıllık evli olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik’in 2 yaşında Yusuf isminde bir oğlu olduğu öğrenildi.
Reyhanlı’daki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, 39. Mknz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, askerler, HBB başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Reyhanlı Garnizon Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçe belediye başkanları, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.