Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastalıkların pençesindeki aile evsiz kalacak

Adana’da kemik erimesi rahatsızlığıyla gittiği hastanede yanlış operasyon uygulanması nedeniyle 31 kez ameliyat olup, tekerlekli sandalyeye mahkum olan anne ile kendisiyle aynı hastalığa yakalanan 8 yaşındaki kızı ve ailesi, ev kiralarını...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da kemik erimesi rahatsızlığıyla gittiği hastanede yanlış operasyon uygulanması nedeniyle 31 kez ameliyat olup, tekerlekli sandalyeye mahkum olan anne ile kendisiyle aynı hastalığa yakalanan 8 yaşındaki kızı ve ailesi, ev kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle evsiz kalmakla karşı karşıya.
10 yıl önce evlenen Özlem Arat (39) ve Ahmet Arat (54) çifti, Ahsen Arat (8) ve Emirhan Arda Arat (7) isimlerinde 2 çocuk dünyaya getirdi. Son çocuğu Arda’yı dünyaya getirdikten bir süre sonra rahatsızlanan Özlem Arat’a, kemik erimesi teşhisi konuldu.
İddiaya göre, tedavi gören Arat’ın kalçasına 6 yıl önce hatalı protez takıldı. Bu nedenle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Özlem Arat, 31 defa ameliyata girmesine rağmen sağlığına kavuşamadı. İlerleyen hastalığı nedeniyle kalçasının ve kollarının birçok yerine protez takılan genç kadın ve iki çocuğuna, işini bırakan Ahmet Arat, hem babalık hem de annelik yaptı. Genç kadın, çocuğunda da kemik erimesi başlangıcı olduğunu öğrenince yıkıldı. Ahmet Arat’a bağlanan yardım aylığı, prosedür eksiklikleri nedeniyle kesilince talihsiz aile, ev sahibinden aldıkları “15 gün içerisinde evden çıkın” çağrısıyla, ne yapacağını şaşırdı.
Anne Özlem Arat, çocuğu için çeşitli doktorların ameliyatı önerdiğini ancak kendi doktorunun bu operasyona yaşı küçük olduğu gerekçesiyle izin vermediğini anlattı. Özel bir merkezde fizik tedavi gören kızının ve oğlunun ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çektiklerini anlatan Arat, “Bir yakınımın verdiği para sayesinde çocuklarımızın formasını alabildik. Eşim bana baktığı için çalışmıyor. Bakım aylığı kesildi 2 aydan beri, bu ay 3’üncü aya girdi. Daha önce sigortalı çalışıyordu eşim. Mermercilik yapıyordu. Evim kira. Yardımlar sayesinde geçiniyoruz. Benim düzelme şansım yok; kızım için yardım istiyorum. Eğer düzelmezse ona da ameliyat yapılacak. Sürekli düşüyor. Epilepsi, astım bronşit hastası. Çocuğumun gelişimi geç oluyor. Buhar makinesini bile alamadık, idareten arkadaşım getirdi. Kışa kadar kullanacağım, kışın geri vereceğim” şeklinde konuştu.
Arat: “Tek isteğim, başımızı sokacak bir ev”
Baba Ahmet Arat ise evin, eşinin ve çocuklarının tüm ihtiyacıyla tek başına ilgilendiğini belirterek, “Artık işe gidemiyorum. 3 yıldan beri iş hayatım bitti. Sürekli evdeyim. Bıkmadım, gurur da duyarım bu nedenle. Ama artık gücümüz kalmadı. Ne çocuklarıma yetiştirebiliyorum ne de eşime. Tek isteğim, başımızı sokacak bir evimiz olsun. Ev sahibimiz demesin ’Bana para ver’ diye. Başvurmadığım yer kalmadı. İşe gidebilsem ödeyebilirim ama gidemiyorum. Eşimin ameliyatlarında yanında kalacak kimse bile yok. Ne aile var ne dost. Ne onun ailesi ne de benim ailem. Annesi, babası ilgilendi biraz. Geldiler gittiler. Gelip gitmekle değil ya. Ev sahibi 15 gün verdi. ’Evden çıkacaksın’ diyor. Ev bile bulamıyoruz. Aylık ev vermiyorlar zaten. ’Senelik’ diyorlar. 5-6 milyar nereden vereyim? Gücüm yok. Kalmadı gücüm” ifadelerini kullandı.
Evsiz kalmaları halinde ne yapacaklarını bilemeyen Arat ailesi, devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.