Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasta Çocuklara 23 Nisan Morali

Kayseri’de Kamu Hastaneleri Birliği tarafından çocuk hastanesinde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan programı düzenlendi. Kollarındaki serumlar ile programa katılan çocuklar, şiir okuyarak gönüllerince eğlendi.Kayseri’de Kamu Hastaneleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de Kamu Hastaneleri Birliği tarafından çocuk hastanesinde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan programı düzenlendi. Kollarındaki serumlar ile programa katılan çocuklar, şiir okuyarak gönüllerince eğlendi.
Kayseri’de Kamu Hastaneleri Birliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde düzenlenen programa, klinikte tedavi gören çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kollarında takılı olan serumlarla programa katılan çocuklar, resim çizdi, şiir okudu. Anneleri ile beraber programa katılan çocuklar, gönüllerince eğlendi.
Emel-Mehmet Tarman Çocuk Kliniği’nde geçen yıl 320 bin hastaya baktıklarını söyleyen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, "Mevcut çocuk hastalıkları kliniğimiz 16 bin metrekare kapalı alanda 110 yataklı 22 adet yoğun bakım yatağı bulunan 5 ameliyathaneli bir binadır. Bu binada geçen yıl itibariyle 320 bin hasta muayene ettik ve 12 bin hastayı da yatakta muayene ettik. Çocuk hastalıkları kliniğimizde toplamda 39 uzman ve 35 asistanla hizmet vermekteyiz. Bütün çocuk yan dallarında Kayserimize ve çevre şehirdeki hastalarımıza hizmet vermekteyiz" ifadelerini kullandı.
23 Nisan’ın çocuklar için önemli olduğu ve bu sebepten dolayı program düzenlediklerini kaydeden Özcan, şunları söyledi:
"23 Nisan bence çocuklar için çok önemlidir. Burada hasta çocuklarımız oluyor. Psikolojik olarak baktığınız zaman bu hasta çocuklarımız bugün 23 Nisan vesilesiyle hastaneyi farklı bir yüzüyle görüp tıbbi tedavilerinin yanında psikolojik olarak da bir tedavi almış bulunuyorlar. Bu çalışmanın yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın hasta olmaması temennimizdir ama hasta olan çocuklarımızı iyileştirmek, onların moral ve motivasyonlarını daha iyi seviyeye çıkartmak için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Burada da, boyama çalışmaları, çocuklarımıza dağıtacağımız balonlar, çizgi filmler ve palyaçolar yoluyla çocuklarımıza farklı bir gün, hastanede farklı bir yüzle kendilerini karşılamayı ümit ediyoruz. Normalde buraya gelen çocuklarımızın tamamı hasta çocuklarımız. Gerek yatarak gerekse ayaktan tedavi için geliyorlar. Hastalığın iyileşmesi için normalde biz hekimler olarak baktığımız zaman kişinin mevcut bulgularına göre tedavi veriyoruz ama moral ve motivasyon da en az ilaçlar kadar etkilidir. Bugün çocuklarımızı farklı bir açıdan moral ve motive etmeyi, psikolojik durumlarını yükseltmeyi, hastalıklara karşı dirençli olmayı ve hayata farklı bir yüzle bakmalarını sağlamaya çalışıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.