Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasırmatiklere Büyük İlgi

Camilerin kalabalık olduğu zaman dışarıda namaz kılan cemaatin kolaylığı için üretilen hasırmatik büyük ilgi görüyor. Bank olarak da kullanılan hasırmatikler birden fazla ihtiyacı karşılıyor.Cuma namazı, bayram namazı, kandiller ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Camilerin kalabalık olduğu zaman dışarıda namaz kılan cemaatin kolaylığı için üretilen hasırmatik büyük ilgi görüyor. Bank olarak da kullanılan hasırmatikler birden fazla ihtiyacı karşılıyor.
Cuma namazı, bayram namazı, kandiller ve Ramazan aylarında teravi namazlarını kılmak için camilere gelen vatandaşların bir çoğu yoğunluktan dolayı dışarıda kalarak ibadetlerini cami önünde yerine getiriyor. Melih Taymaner ve çalışma arkadaşları ise toplanma ve saklanma yöntemiyle tozdan ve kirden korunarak cemaatin daha sağlıklı ortamda namaz kılmalarını sağlayan hasırmatiği üretti.
Üretici Melih Taymaner, “Dinimizde kıymetli olarak işaret edilen özel günler vardır. Cuma namazları, bayram namazları, kandil günleri, ramazanda teraviler gibi. Bu günler cemaatlerin camileri çok yoğun olarak talep ettiği günlerdir. Bu yüzden de caminin içinde kolay kolay yer bulamayız. Bu yüzden caminin dış kısımları yerlere serilmiş hasırlar üzerinde namaz kılarız. Fakat hasırların toplanma şekilleri belli olmadığı için namaz kıldığımız yerlerin kirli olduğunu görüyoruz. Bu yüzden de kirli hasırlar üzerinde namaz kılıyoruz. Bunu ortadan kaldırabilmek için camilerimizde hem oturma bankı aynı zamanda da altından çekildiği zaman üzerinde 80- 10 kişinin namaz kılabildiği bir ürün icat ettik. İsmini de hasırmatik koyduk” dedi.
“HEM OTURMA BANKI YERİNE GEÇİYOR HEM DE ÜZERİNDE NAMAZ KILMAMIZI SAĞLIYOR”
Hasırmatiklerin hem bank hem hasır olarak kullanıldığını vurgulayan Melih Taymaner, “Bu ürünü hayır sever insanlar camiye bağışlıyorlar. Üzerlerinde vefat etmiş sevdiklerinin isimlerini, kendi ailelerinin isimlerini veya firmanın isimlerinin koyarak camiye hayrat olarak bağışlıyorlar. Katlama özelliğiyle içeri girip çıktığından ne altı üstüne nede üstü altına değmiyor. Bu şekilde hasırların üzerinde temiz bir şekilde namaz kılabiliyoruz. Buyrulur ki öldükten sonra üç kişinin amel defteri kapanmaz. Bunlar birisi yani hayır yapmaktır. Herkesin faydalandığı ve varlığı devam ettiği müddetçe sevabı devam eden hayırlardır bunlar. İşte bunlardan biriside hasırmatiktir. Camiye bağışladığınız hasırmatikle üzerinde temiz bir şekilde namaz kılabilmek insanlara huşu içinde namaz kıldırabilmekten daha güzel ne olabilir ki. Hasırmatik aslında dıştan bakıldığı zaman bir oturma bankı özelliğindedir. Bank olarak da kullanılabiliyor. Sudan güneşten hiç bir şekilde etkilenmiyor. Camilerimizde zaten oturma bankı var. bunları koyduğumuzda hem oturma bankı yerine geçiyor hemde temiz hasırların üzerinde namaz kılmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.