Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Polatkan Havalimanı’nda ilk Hac uçuşu heyecanı

Eskişehir’in, Havacılık Şehri Olarak Anılmasında Önemli Rol Oynayan Anadolu Üniversitesi, Havacılık Alanında Yeni Bir İlke Daha İmza Atarak 4 Ağustos’ta Başlatacağı “hac” Uçuşları Sayesinde Havacılık Sektörüne Yeni Bir Hizmeti Daha Sunmuş Olmanın Gururunu Ve Heyecanını Yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasan Polatkan Havalimanı’nda ilk Hac uçuşu heyecanı
Eskişehir’in havacılık şehri olarak anılmasında önemli rol oynayan Anadolu Üniversitesi, havacılık alanında yeni bir ilke daha imza atarak 4 Ağustos’ta başlatacağı “Hac” uçuşları sayesinde havacılık sektörüne yeni bir hizmeti daha sunmuş olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyor.
Üniversite tarafından işletilen ve tek havalimanı olma özelliği taşıyan Hasan Polatkan Havalimanı’ndan, 200 kişilik ilk hacı kafilesi 4 Ağustos Perşembe günü 14.00’te kutsal topraklara hareket edecek. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir Müftülüğü’nün girişimleri ve büyük çabaları sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında Hac uçuşu yapılabilecek havalimanları listesine alınan Hasan Polatkan Havalimanı’ndan Ağustos ayı içerisinde yaklaşık 400 kişilik hacı adayının daha, kutsal topraklara götürülmesi planlanıyor.
Kutsal topraklara Umre’den sonra Hac uçuşları da eklendi
Uluslararası trafiğe açıldığı günden bu yana Brüksel-Eskişehir-Brüksel ağırlıklı olmak üzere Eskişehir ve çevre illerindeki gurbetçi vatandaşlara hizmet veren Hasan Polatkan Havalimanı, kutsal topraklara ise 2012 yılında “Umre” seferiyle başlattığı uçuşlarına, 4 Ağustos’tan itibaren seferlerine dâhil ettiği “Hac” uçuşlarıyla devam ediyor. Bu hizmetle birlikte her yıl Eskişehir ve çevre illerdeki binlerce vatandaşın kutsal topraklara direkt gidişlerinin sağlanması hedefleniyor. Bu sayede hem havacılık sektörüne ve Eskişehir’e hem de ülke ekonomisine önemli katkıların sağlanması, öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
Hasan Polatkan Havalimanı, 365 gün 24 saat hizmet verebilecek kapasiteye sahip
2012 yılında tamamlanan havalimanı, pist-apron ve taksi yollarının genişletilmesi, uzatılması çalışmaları ile her tip uçağa 365 gün 24 saat hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Umre, Belçika-Eskişehir-Belçika uçuşları ve özel uçuşlar ile sürekli uçuş operasyonlarını devam ettirirken her geçen gün yeni seferleri de hizmete koymaya devam ediyor. Sağladığı uçuş olanaklarıyla sadece halka hizmet vermekle kalmayan Hasan Polatkan Havalimanı, Türk Hava Yolları pilotlarının yetiştirilmesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencilerinin eğitim uçuşları gibi yoğun bir kullanım olanağı sayesinde de havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi anlamında da önemli katkılar sağlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.