Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hareketli fay hatlarının zarar verdiği evler yıkılıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 28 Mart 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra ilçe içerisinde oluşan 3.5 kilometrelik fay hattının sürekli hareketlilik göstermesi sonucu bugüne kadar hasar gördüğü tespit edilen 97 ev...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 28 Mart 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra ilçe içerisinde oluşan 3.5 kilometrelik fay hattının sürekli hareketlilik göstermesi sonucu bugüne kadar hasar gördüğü tespit edilen 97 ev ve iş yerinin yıkımına başlandı. Yıkılan evlerin yerleri ise yeşil alan olarak değerlendirilecek.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde hareketli fay hatları nedeniyle hasar gördüğü tespit edilen ve daha önce boşaltılan 97 ev ve iş yerinin yıkım çalışmalarına başladı. Sarıgöl Kaymakamlığı ve Sarıgöl Belediyesi tarafından yapılan yazışmalar sonunda Manisa İl İmar Müdürlüğü’nden ve İmar ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünden iki kez gelen ekipler tarafından Konak Mahallesi ve Ayan Mahallelerinde belirlenen 97 ev ve iş yeri afet bölgesi ilan edilmişti. TOKİ tarafından da 82 konut yaptırılarak 2013 yılında hak sahiplerine teslim edilmişti.
Yıkılan binaların yerleri yeşil alan olacak
Evlerin yıkımı için uzun süredir çalışmaların başlandığını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Sarıgöl’ün içerisinden geçmekte olan 3.5 kilometre uzunluğundaki tektonik krip adı verilen hareketli fay hattı ilçede belirlenen alanda 97 ev ve iş yerine büyük hasar verdi. Bugüne kadar yıkım konusunda hak sahiplerine tebligatlar yaptık, evler boşaltıldı. Uzman bir ekip tarafından evlerin yıkımına başlandı. Belediye olarak amacımız halkımızın can güvenliğidir. Çalışmalar sırasında belediye ekiplerimiz de iş güvenliğini almaktadır. Yıkım çalışmaları 60 iş gününde tamamlanacak. 97 ev ve iş yerinde 100 hak sahibi bulunmakta. Manisa Büyükşehir Belediyesi de afet bölgesi kapsamındaki yıkım yapılan alanda gerekli planlamayı yaptı. 2017 yılında bu alanlar yeşil alan olarak halkımızın hizmetine girecek" dedi.
Kaymakam Kılınç: "Hiç kimse mağdur olmayacak"
Yıkım çalışmalarını Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile birlikte yerinde inceleyen Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç da, iş yeri sahipleri için gerekli fonun olduğunu belirterek, "Manisa Valiliği koordinasyonunda, Sarıgöl Belediyesinin de desteği ile yıkımlara başlandı. Burada emeği geçen kurumlara teşekkür ederim. Hak sahiplerine TOKİ tarafından yaptırılan konutlar teslim edilerek vatandaşlarımızın yerleştirilmesi sağlandı. İş yeri içinde gerekli fon hazır, hak sahiplerine kurulacak bir komisyonla hakları verilecek, kimse mağdur olmayacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.