Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hanefi Bostan’dan Ek Göstergelerin Artırılması İçin Dilekçe Kampanyasına Çağrı

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan akademisyenlerin, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlara ek gösterge verilmesi için Başbakanlık makamına...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan akademisyenlerin, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlara ek gösterge verilmesi için Başbakanlık makamına iletilmek üzere bir dilekçe kampanyası başlattıklarını açıkladı. Bostan memurlara bu kampanyaya katılmaları için çağrıda bulundu.
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yazılı bir açıklama yaptı. Ek gösterge rakamları, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilediğini aktaran Bostan, “Ancak, ek gösterge rakamlarının düşük rakamlarda belirlenmesi nedeniyle eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar ve mağduriyetler söz konusu olmaktadır. Sendikamızın aldığı karar gereği; memurların, akademisyenlerin, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlara ek gösterge verilmesi için Başbakanlık makamına iletilmek üzere bir dilekçe kampanyası düzenlenmesine karar verilmiştir” dedi.
Bostan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kampanya çerçevesinde; Memur ve Akademisyenlerin ek göstergelerinin 800 puan artırılması, Yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlara ek gösterge verilmesi, Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi sendika olarak talebimizdir. Toplu Sözleşme görüşmelerinde ve KPDK toplantılarında da masaya getirilen bu talepler hususunda henüz bir gelişme yaşanmamış olması nedeniyle, sendikamız dilekçe kampanyasının 10 Nisan’a kadar devam ettirilmesine karar vermiştir. Kuşku yoktur ki, çalışanların kampanyaya gösterecekleri yoğun ilgi ve destek, taleplerimizin muhataplarımız nezdindeki etkisini güçlendirecektir. Dileriz, Hükümet kamu çalışanlarının bu haklı beklentilerini en kısa sürede karşılar. Bütün kamu çalışanları şundan emin olsun ki, taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Kampanya ile ilgili dilekçe örnekleri memurlar, yardımcı hizmetler sınıfı, akademisyen ve öğretmenler için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Her çalışan kendisi ile ilgili dilekçeyi doldurup 10 Nisan 2016 tarihine kadar sendika temsilcilerimize teslim edecektir. Toplanan dilekçeler yapılacak basın açıklamasıyla çuvallarla PTT şubelerinden Başbakanlığa gönderilecektir. Bu dilekçe kampanyasına Üniversite, MEB, Kredi Yurtlar ve diğer kurumlardaki bütün kamu çalışanları katılabilecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.