Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hanefi Bostan:çanakkale Ruhu Yeniden Dirilmeli

Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarılmasında eğitimcilere büyük görevler düştüğünü belirten Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Çanakkale ruhu yeniden yeşerip dirilmeli, çocuklarımız ve gençlerimiz...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarılmasında eğitimcilere büyük görevler düştüğünü belirten Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Çanakkale ruhu yeniden yeşerip dirilmeli, çocuklarımız ve gençlerimiz bu ruhla donatılmalıdır” dedi.
Türk Eğitim -Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “ Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bostan Yaptığı açıklamada, "101’inci yılını kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin her türlü yokluğa rağmen eşsiz direnişinin, yedi düvele karşı verdiği ölüm-kalım mücadelesinin adıdır. İslam’ı boğmak ve Türk Milletine esaret zinciri vurmak isteyen emperyalist güçlerin Çanakkale’nin soğuk sularına gömüldüğü gündür. Her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale’de, istiklale susamış bir milletin esaret prangalarını kırdığı gündür. Çanakkale Zaferi, İslam’ın bayraktarlığını yapan Türk Milletinin var olma, yok olma mücadelesinde düvel-i muazzamaya karşı verdiği yeniden diriliş destanının adıdır" dedi.
"HER GENCİMİZ ÇANAKKALE’Yİ MUTLAKA GÖRMELİ"
250 bin şehidin verildiği Çanakkale Savaşlarında yansıtılan milli ruha bugün eskisinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Hanefi Bostan,"Bu gün Çanakkale Zaferinin milletimiz için ne anlama geldiği, vatan, bayrak, din, devlet sevgisinin ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğu, daha doğrusu Çanakkale ruhunun ne anlama geldiği yeni nesillere iyi anlatılmalıdır. Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmasında eğitimcilere büyük görevler düştüğünü belirten Bostan, “Toplumun adsız neferleri olan öğretmenler, öğretim üyeleri ve bütün eğitim çalışanları çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale Savaşlarını, Çanakkale Zaferi’ni, 250 bin şehidi niçin verdiğimizi çok iyi anlatmalıdır. Her gencimiz Çanakkale’yi mutlaka görmeli, Çanakkale’deki ruhu teneffüs etmelidir. Çanakkale Zaferi’nden 101 yıl sonra da ülkemiz çeşitli saldırılarla karşı karşıyadır. Türkiye’nin bölünmesini isteyen emperyalistler ve bütün şer güçler teröre, teröristlere karşı verilen mücadeleyi kırmaya çalışmakta ve bölücülere yardım ve yataklık etmektedir” ifadelerini kullandı.
"BUGÜNLERDE HERKES EL ELE VERMELİ"
Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini sözlerine ekleyen Hanefi Bostan, “Bugünlerde herkesin el ele vermesi, birlik, beraberlik içinde hareket etmesi gerekmektedir. Çanakkale’deki dirilişi çok iyi bilen bir millet olarak, bu zor dönemleri de aşacağımıza inanıyoruz.Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünde bugün, ülkemizin bir bölümünün sokak sokak, cadde cadde, şehir şehir yeniden nizama ve intizama sokularak teröristlerden arındırılması gerekmektedir.Ülkemizi bölmeyi, milletimizi korku ve baskı ile sindirerek üzerinde operasyon yapmayı amaçlayan şer odakları iyi bilsin ki; Sur’da, Yüksekova’da, Cizre’de, Şırnak’ta sokak sokak, bozulan düzeni ve huzuru sağlamak, kardeşliği yeniden tesis etmek için mücadele eden mangal yürekliler, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın ve ülkemizde ezanlar susmasın diye canlarını veren yiğitler, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanlar oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır” diye konuştu.
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bostan sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz zaman bizleri ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden Çanakkale ruhu içinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Çanakkale ruhu yeniden yeşerip dirilmeli, çocuklarımız ve gençlerimiz bu ruhla donatılmalıdır. Nitekim şair Mithat Cemal Kuntay bu gerçeği şu mısra ile dile getirmektedir. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.