Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Handan’ın azmi örnek oldu

İzmir’de safra kanalları olmadan 17 yıl yaşayarak bir ilki başaran ve ameliyatla sağlığına kavuşan Handan Ülker, şimdi özel bir üniversite fizyoterapistlik okuyor. Ülker’e Bayraklı Belediyesi sahip çıkarak belediyenin kız yurdunda misafir...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de safra kanalları olmadan 17 yıl yaşayarak bir ilki başaran ve ameliyatla sağlığına kavuşan Handan Ülker, şimdi özel bir üniversite fizyoterapistlik okuyor. Ülker’e Bayraklı Belediyesi sahip çıkarak belediyenin kız yurdunda misafir ediyor.
Ramazan-Nezahet Ülker’in en küçük çocuğu olan Handan Ülker’in, zorlu hayat yolculuğu doğduktan hemen sonra başladı. Henüz 2.5 aylıkken safra kanalları olmadığı anlaşılan küçük Handan için, doktorlar organ naklini şart koştu. Aile, yıllar boyu hastanelerden gelecek mutlu haber için bekledi. Umutlarını yitiren Handan Ülker’in hayatı 17 yaşında gelen telefonla bir anda değişti. Karaciğer nakli olan genç kız, kısa sürede sağlığına kavuştu.
Hayallerinin peşinden koştu
Sağlığına kavuştuktan sonra hayallerinin peşinden koşan Handan Ülker, 20 yaşına geldiğinde çok sevdiği İzmir’de özel bir üniversitenin fizyoterapistlik bölümünü kazandı. İzmir’e gelen aileye Bayraklı Belediyesi sahip çıktı. 1’inci sınıfı başarıyla bitiren Ülker, yıl boyu belediyenin kız yurdunda kaldı.
"Tam bir aile ortamında kaldım. Herkes benimle yakından ilgilendi" diyen Ülker, hayallerini bir bir gerçekleştirdiğini söyledi. Öte yandan genç kız, dünyada bu hastalığa yakalanıp 17 yaşına kadar yaşayan ilk kişi olduğunu belirterek, Guinness Rekorlar Kitabına başvurduğu belirtti.
"Mutlu bir yıl geçirdim"
17 yıl boyunca hastalığı ile savaştığını anlatan Ülker, "Yaşıtlarımdan hem ruhsal hem de fiziksel anlamda daha fazla acı çektim. Nakilden sonra hayallerimi yaşamak istedim. İzmir benim hayalimdeki şehirdi. Buraya gelip üniversite hayatıma atıldığımda hayallerimi yaşamaya başladım. Çok mutlu bir yıl geçirdim. Öyle ki arkadaşlarımla ayrılırken ağladık. Sosyal yaşantım gayet iyi de. Yaşadığım kötü bir hastalıktan sonra hayat bana meyvelerini vermeye başladı. Hastalığım aklımın bir köşesinde. Organ naklinde her zaman bir risk var. 17 yaşıma kadar bu hastalıkla direndim. Bundan sonra da direnip, hayatımı yaşacağım. Okula başladığımda nerede kalacağım belli değildi. Okuldan önce Bayraklı Belediyesi’nin kız yurdu olduğunu duymuştuk. Sonra buraya geldim, başkanımızla görüştüm. Bizimle yakından ilgilenildi. Yıl boyu yurtta kaldım. Çok memnun kaldım. Aile ortamı vardı. Oda arkadaşımla çok iyi anlaştım. Belediye bana her türlü desteği sağladı" diye konuştu.
Guiness’e başvurdu
"Benim hastalığımda dünyada 11 yaşını geçmiş çocuk yok" diyen Ülker, şunları söyledi: "Bir tek ben varım. 17 yaşına kadar yaşadım ve karaciğer nakli oldum. Biz de Guiness Rekorlar Kitabına başvurduk ve sonuç bekliyoruz. İnsan içinde umut ve mutluluk olduğu sürece aşılmayacak engel yok. Umudunuz varsa kötü bir hastane odasında bile hayat size çok güzel şeyler sunabiliyor. Sakın pes etmeyin."
Ülker, babası Ramaz Ülker’in kendisine büyük bir destek verdiğini de ifade ederek, "İyi ki babam var. Eğer o olmasaydı şuanda bu dünyada olamazdım" diye konuştu.
"Herkese örnek oldu"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Handan’ın yaşam mücadelesiyle herkese örnek olduğunu belirterek, "Sevgili Handan bizlere bu hayatta başımıza ne gelirse gelsin pes etmememiz gerektiğini hatırlattı. Yaşam mücadelesiyle örnek oldu. Azmetti ve üniversiteli oldu. Kendisini kız yurdumuzda misafir ettik. Memnun kalması bizi ayrıca mutlu etti. Kendisine yaşamı boyunca başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.