Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamile Eşinden Şehide En Acı Veda: “Sana Çocuğunu Getirdim”

Şırnak’ta, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dün şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can, Mersin’de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törene kolunda serumla katılan şehidin 6 aylık hamile...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dün şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can, Mersin’de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törene kolunda serumla katılan şehidin 6 aylık hamile eşi Tuba Can, tabuta sarılarak, “Sana çocuğunu getirdim” diye feryat etti.
Dün Şırnak’ta şehit olan 27 yaşındaki Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can, Mersinlilerin yoğun katılımıyla Muğdat Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında camiye taşınırken, törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Konya Hava Savunma Eğitim ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, protokol üyeleri, şehit Cihangir Can’ın annesi Ümmiye Can, eşi Tuba Can, erkek kardeşi Necdet Can ve kız kardeşi ile yakınları katıldı.
Binlerce Mersinlinin gözyaşlarıyla terörü lanetlediği törene, şehidin 6 aylık hamile eşi Tuba Can, sağlık görevlilerinin taktığı serumla askeri görevlilerin kolunda geldi. Tören boyunca sağlık görevlilerin gözetiminde serumla oturan acılı eş, gözünü Can’ın tabutundan ayırmadı.
Mersin İl Müftüsü Ali Melek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından görevlilerin desteğiyle şehidin tabutunun başına gelen Tuba Can, “Sana çocuğunu getirdim” diyerek, 2015’in Şubat ayında hayatını birleştirdiği eşine en acı vedayı yaptı. Anne Ümmiye Can ise yakasına takılan oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.
Şehit Can’ın naaşı, cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına kondu. Eşi Tuba, annesi Ümmiye ve kardeşlerinin protokolün önüne geçerek, top arabasının arkasından yürüdükleri tören sonunda, hamile olan Tuba Can fenalaşarak ambulansa alındı.
Şehit Cihangir Can, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.