Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Günü Toplantısında kimi ‘Hocam’, kimi de ‘Başkanım’ diye hitap ederek Vali’den aş, iş istedi

Erzurum’da Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında düzenlenen Halk Günü toplantısında dar gelirli ailelerin aş, iş istekleri adeta yürek burktu. İlk kez valinin huzuruna çıkan vatandaşlardan kimi ‘hocam’ kimi de ‘başkanım’ diye...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında düzenlenen Halk Günü toplantısında dar gelirli ailelerin aş, iş istekleri adeta yürek burktu. İlk kez valinin huzuruna çıkan vatandaşlardan kimi ‘hocam’ kimi de ‘başkanım’ diye hitap ederek meramlarını anlatmaya çalıştı. Toplantıda, 2011 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 300’e yakın teröristin baskın düzenlediği hain saldırıda 24 askerini şehit veren ve kendisi de yaralı olarak kurtulan 6 askerden biri olan üsteğmen evlenebilmek için gazilik haklarını talep etti.
Erzurum’a atandıktan sonra her Çarşamba günü Halk Günü toplantısı başlatan Vali Seyfettin Azizoğlu, toplantıların üçüncüsünü gerçekleştirdi. Toplantıya katılan dar gelirli ailelerin çoğunluğunun genel talebi aş ve iş oldu. İlk kez valinin karşısına çıkan vatandaşlar Vali Azizoğlu’na nasıl hitap etmekte zaman zaman güçlük çekerlerken kimi ‘hocam’ kimi de ‘başkanım’ dedi.
Vali Azizoğlu, vatandaşların isteklerini tek tek not ederek, sorunların çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi.
Erzurum Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Halk Günü toplantısına Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yanı sıra İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötüken, SYDV İl Müdürü Zekeriye Deniz, İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Ziyaattin Uçan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Güven Yavuz da hazır bulundu.
“Evlenebilmek için gazilik haklarımı istiyorum”
Toplantıda, 2011 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 300’e yakın teröristin baskın düzenlediği hain saldırıda 24 askerini şehit veren ve kendisi de yaralı olarak kurtulan 6 askerden biri olan üsteğmen Serkan Atlayan, evlenebilmek için gazilik haklarını talep etti.
Hain terör saldırısının ardından TSK’dan istifa ettiğini ve bu nedenle haklarından mahrum bırakıldığını iddia eden Serkan Atlayan, konuyu şöyle anlattı:
“Hakkari Çukurca’da gece saatlerinde baskın düzenleyen PKK’lı yaklaşık 300 terörist uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Saldırılarda 24 asker şehit oldu. Bende üsteğmen rütbesiyle sınırda görev yapıyordum. Saldırıda yaralandım. Daha sonra istifa ettim. Bütün haklarımdan istifa ettiğim için mağdur bırakıldım. Ben bütün evraklar ortada onları istiyorum. Yanımda nişanlım var. Evlenemiyoruz bu yüzden. Ben sizden gazilik hakkımın verilmesi için gerekli mercilerle görüşüp bana yardımcı olmanızı istiyorum.”
Olaydan sonra uzun süre psikolojik tedavi gördüğünü ve işsiz olduğunu belirten Atlayan, Vali Azizoğlu’ndan yardım istedi.
Vali Azizoğlu’da not alarak gerekli incelemenin yapılması için girişimde bulunacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.