Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haliç’te Yapılan Dragon Yarışları Nefes Kesti

Haliç’te düzenlenen Dragon Yarışları nefes kesti. 48 okuldan yüzlerce çocuğun katıldığı yarışlarda, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çocuklarla birlikte kürek çekti.Eyüp Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haliç’te düzenlenen Dragon Yarışları nefes kesti. 48 okuldan yüzlerce çocuğun katıldığı yarışlarda, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çocuklarla birlikte kürek çekti.
Eyüp Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’ni birleştirerek "Gençlik ve Fetih Şöleni" isimli 10 gün sürecek etkinlik düzenledi. Fetih ve Gençlik Şöleni kapsamında sabahın erken saatlerinde Haliç’te Dragon Yarışları tertip edildi. 48 okuldan yüzlerce çocuğun katıldığı yarışmalarda öğrenciler kürek çekerek birincilik için kıyasıya mücadele etti.
BAŞKAN AYDIN DA ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KÜREK ÇEKTİ
Öğrencilerle birlikte Dragon Yarışlarına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlerle birlikte kürek çekti. Ali Rıza Özderici Anadolu Lisesi öğrencileri ile ilk etap yarışmalarına katılan Başkan Aydın, liseli gençleri motive ederek, öğrencilerle uyumlu bir şekilde kürek çekip birinciliği kazanmalarına yardımcı oldu.
“AYNI TEMPOYLA KÜREKLERİ SALLADIK VE ZAFER GELDİ”
Öğrenciler ile birlikte Dragon Yarışmalarına katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Su içinde kaldım ben de. Olsun takımımıza feda olsun. Başlangıçta tedirgindik, yaşça küçüktük. Fazla antrenmanımız yoktu. Aramızda konuşarak, uyum içinde kürek çekersek ilk üçü zorlayacağımızı düşündük. Açıkçası umduğumuzdan daha kolay oldu diyebilirim. Çok inandık. Küreklere asıldık. Aynı anda aynı tempoyla inanarak küreklerimizi salladık ve zafer geldi. Çok şükür” diye konuştu.
“MUSTAFA CECELİ PAZARTESİ GÜNÜ EYÜP’TE KONSER VERECEK”
Lise öğrencileri için bir mezuniyet şöleni de hazırladıklarını kaydeden Başkan Aydın, sözlerine şeyle devam etti: "Çocuklarımızın bu yönde talepleri olmuştu. Onlar tabii bütün yılın yorgunluğunu, stresini atmak istiyorlar. Biz de hem festival kapsamında olmak üzere, hem de mezuniyet şöleni taleplerini karşılamak amacıyla, ama ülkemizin içinde bulunduğu koşulları da göz önünde bulundurmak üzere, bizim milli, manevi değerlerimize aykırı düşmeyecek şekilde bir şölen tertip ettik. Çok arzu ettikleri Mustafa Ceceli kardeşimizi davet ettik o da kabul etti. Pazartesi günü güzel bir konser olacak bütün gençleri, bütün Eyüplüleri bekliyoruz".
“İNANDIK VE KAZANDIK”
Başkan Aydın ile birlikte kürek çeken Ali Rıza Özderici Anadolu Lisesi Öğrencisi Harun Murat Kurban, “İnandık ve kazandık, bu kadar. Umuyorum yarınki yarışlarda da aynı şekil devam etmemiz lazım, finalde. Umarım şampiyon oluruz” dedi
Yarışlar sonrasında ise Fatih Sultan Mehmet Han ile Hocası Akşemseddin’in İstanbul’un Fethi esnasındaki diyaloğu canlandırıldı. Öğrenciler fetih canlandırmasını büyük ilgi ile takip etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.