Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haliç Üniversitesinin Faaliyet İzninin Durdurulması

Haliç Üniversitesinin Faaliyet İzni, Yök Tarafından Geçici Olarak Durduruldu. Konuyla İlgili Basın Açıklaması Yapan Üniversitenin Eski Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, Kararın Hukuki Olmadığını Savundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haliç Üniversitesinin Faaliyet İzninin Durdurulması
Haliç Üniversitesinin faaliyet izni, YÖK tarafından geçici olarak durduruldu. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan üniversitenin eski Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, kararın hukuki olmadığını savundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Haliç Üniversitesinin faaliyet iznini geçici olarak durdurdu. Yapılan denetimde, üniversitenin ‘kötü yönetimi’ nedeniyle çeşitli risk faktörleri bulunduğu belirtildi. Alınan karar doğrultusunda üniversitenin yönetimi, garantör üniversite konumunda İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredilirken; YÖK yetkilileri, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini duyurdu.
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen üniversitenin eski Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, şöyle konuştu: “Bugün çok onurlu bir mücadelenin başladığı gün olarak sözüme başlayacağım. Siz hepiniz çok gençsiniz, bugünü lütfen not edin. Sabah üniversiteye geldiğimiz zaman 5. katta İstanbul Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak yanında polisle bekliyordu. Onlara ne aradıklarını sordum. Biliyorsunuz, ben aynı zamanda bir avukatım. Onlara hangi yetki ile burada olduklarını sordum. Ancak hiçbir belge sunamadılar. Yetkileri olmadığını zaten onlar da biliyor. Bizim kötü yönetim sergilediğimiz gerekçesiyle, İstanbul Üniversitesinin rektörü, polisle beraber orada duruyor. Bu onların iddiası. 4 yıldır Haliç Üniversitesinin nereden nereye geldiğini görmeden, köhne bir binadan bugün bahçesinde toplantı yaptığımız bu kampüse geçtiğimizi görmeden, yönetime her türlü güzelliği yapmışken ve bütün öğrencileri yönetime katmışken bugün bizim başımıza böyle hukuki olmayan, tamamen keyfi bir olay geldi.”
"YÖK’ÜN SÖYLEDİĞİ, DENETİME BİR BELGE VERMEMİŞ OLMAMIZ"
YÖK yetkililerinin kendilerine bir belgenin sunulmadığını ifade ettiklerini anlatan Topçuoğlu, şunları söyledi:
“Madem bizimle ilgili iddialar var, hukuk nerede, mahkemeler nerede. Rektörümüz ve akademisyenlerimiz burada. YÖK buraya geldi, denetim yaptı ve hiçbir şey bulamadı. Ben hayatımda asla vazgeçmedim, fedakârlık yaptım. Zulmün karşısında durdum ve durmaya devam edeceğim. Tüm bunlara rağmen YÖK’ün söylediği, denetime bir belge vermemiş olmamız imiş. 12 bin öğrencisi olan bir üniversitenin bir belge verilmedi diye böyle bir şeyle karşı karşıya kalma hukuksuzluğunu asla kabul etmeyeceğiz. Bugün itibariyle hukuki mücadelemizi başlattık.”
Avukat Mansur Topçuoğlu, öğrencilerden müsterih olmalarını, öğretim faaliyetlerinin hiçbir zaman tehlikeye uğramayacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.