Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halep’te ölen Suriyeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kilis’te sivil toplum örgütleri önderliğinde, Halep’te ölen Suriyeliler için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra basın açıklaması yapıldı.Hacı Cümbüş Caminde Cuma namazından sonra Halep’te ölen Suriyeliler için gıyabi cenaze...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’te sivil toplum örgütleri önderliğinde, Halep’te ölen Suriyeliler için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra basın açıklaması yapıldı.
Hacı Cümbüş Caminde Cuma namazından sonra Halep’te ölen Suriyeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra sivil toplum örgütleri önderliğinde Halep’te yaşananları protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.
Sivil toplum örgütleri adına açıklamayı okuyan Memur Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, bugün Srebrenitsa’nın kaderini Halep’in yaşadığını ifade ederek, “Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanların, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor” dedi.
Halep’in insanlığın topyekun öldüğü bir yer olduğunu ifade eden Şen, “Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak’ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz.İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Neden? Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor? Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Çünkü bu çarpık ve bozuk düzen, propaganda araçları marifetiyle, bir avuç kapitalistin, birkaç emperyalist devletin çıkarı için şiddeti meşrulaştıracak söylemler üreterek devamlılığını sağlamaktadır. Trump’un attığı twit, basında Halep’te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz ki?İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile Birleşmiş Milletler’de veto edildiği bir dünya daha ne söylenebilir ki? Ölen ve açlıktan kıvranan insanları küçük bir ayrıntıya indiren analistlere, stratejistlere bakınca insan başka ne düşünebilir ki? Bugün insanlık dramının merkezi Halep, aynı zamanda işte bu ve benzeri manzaralardan dolayı bir ahlak imtihanının da merkezidir. Halep bir ahlak meselesidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.