Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halep’te katledilen siviller için Sakarya’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Suriye’nin Halep kentindeki masum sivillere yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için Sakarya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.Sakarya faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ortaklaşa aldıkları karar ile Orhan Camii’nde...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’nin Halep kentindeki masum sivillere yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için Sakarya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Sakarya faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ortaklaşa aldıkları karar ile Orhan Camii’nde Cuma namazına müteakip Halep’te masum sivillere yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gerçekleşen cenaze namazına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı. Cenaze namazı sonrasında bir açıklama yapan Diyanet Sen Sakarya İl Başkanı Ali Güzeldal, “Halep’i açlıktan insanlığı utançtan kurtar. Halep bizim tarihimiz, parçamız, yürek yangınımız. Helepte insanlık ölüyor. Batı yine 3 maymunu oynuyor. Bugün insanlığı ve insanlığın bütün değerlerinin katledildiği kentlerden biri de Halep’tir. Terörü konvansiyonel silaha dönüştürebilen devletlerin bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te, can pazarı yaşanıyor. İnsanlık bu katliamı kanıksamış tutumda. Dünyanın bir çok ülkesinde yaşananlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep insanlığın topyekün öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Halep ayrı zamanda insanlığın imtihanıdır. İnsanlık duyarsız, kayıtsız. Bizler Halep’i açlıktan insanlığı utançtan kurtar temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık, işkence kampına dönüşmüş durumdadır. Bir an önce insanların temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bizler Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 TIR un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz sürekli devam edecektir” diye konuştu.
Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.