Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hale Caneroğlu, Annesinin Yazdığı Kitabı Okuyamadı

Ekranların sevilen ismi Hale Caneroğlu, 72 yaşındaki annesi Feride Yurtsever Caneroğlu’nun zorluklar yaşadığı hayatını anlattığı ’Feride’ isimli kitabını çok duygulandığı için 1.5 yıldır okuyamadığını söyledi.Emekli öğretmen...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hale Caneroğlu, Annesinin Yazdığı Kitabı Okuyamadı
Ekranların sevilen ismi Hale Caneroğlu, 72 yaşındaki annesi Feride Yurtsever Caneroğlu’nun zorluklar yaşadığı hayatını anlattığı ’Feride’ isimli kitabını çok duygulandığı için 1.5 yıldır okuyamadığını söyledi.
Emekli öğretmen Feride Yurtsever Caneroğlu özellikle çocukluğu ve gençliğinde yaşadığı olayları derleyerek ’Feride’ adlı bir roman yazdı. İmza gününde Samsun’da okuyucularıyla imza gününde buluşan Feride Yurtsever Caneroğlu’nu kızı Hale Caneroğlu ve torunu Arya yalnız bırakmadı. Kitaba okumaya başladığını fakat çok duygulandığı için annesinin yazdığı kitabı okuyamayan Caneroğlu, 1.5 yıldır kitabı okuyamadığını ifade etti.
"ANNEM SÜREKLİ YAZARDI"
Annesinin kitap yazmasının kendisi için bir sürpriz olmadığını ifade eden Hale Caneroğlu, "Annem hayatı boyunca yazı yazan bir insandır. Kendini bildi bileli kırgınlıklarını, hayallerini her şeyini yazan bir insandır. Günlük tutan bir insandır. O yüzden bir kitap yazması benim için bir sürpriz olmadı. Bu her zaman desteklediğim bir projeydi annem için. Bunu 72 yaşında yapmasından dolayı da onunla çok gurur duyuyorum. Bu yaşta şahane bir hediye oldu" diye konuştu.
"ÇOK ÇOK ÜZÜLDÜM AĞLAMAKTAN OKUYAMADIM"
Kitapta geçen hikayelerin bir kısmını annesiyle birlikte yaşadığını belirten Caneroğlu, "Kitabın başında annemin çocukluğunu güzel bir şekilde okudum. Başka bir roman okur gibiydi. Başka bir roman karakterinin hayatını okur gibiydim. Ama sonra kitapta babamın devreye girmesiyle birlikte, çok acıklı dönemler başladı ve çok çok üzüldüm, ağlamaktan okuyamadım. O zamanlarda tam hamileliğime denk gelmişti. O kadar üzüldüm ki okumama kararı aldım. Anneme içimin çok acıdığını ve kitabı okuyamayacağımı söyledim. Sonrasında kızım doğdu 1,5 yıldır okuyamadım kitabı. Ama bir gün okuyacağım" dedi.
"ŞUAN ANNELİĞİN TADINI ÇIKARIYORUM""
İngiltere Cardiff’te çocuğunu büyütmekle uğraştığını ifade eden Caneroğlu, "Cardiff, İstanbul arası yaşıyoruz. Şu an için çalışmayı düşünmüyorum. Anneliğin tadını çıkarıyorum. Bir anne çocuğunu büyüttüğü zaman o çocuk bambaşka oluyor. Eşim de bu konuda sonsuz destek veriyor bana. Güzel bir kariyer yaptım ve onu da şu an için dondurdum. Sahneyi ve kameraları kesinlikle bırakmış değilim. Ama şu an anneliğin tadını çıkarıyorum çünkü çok çabuk büyüyorlar" şeklinde konuştu.
"EN BÜYÜK SIKINTILARIMI GENÇLİĞİMDE YAŞADIM"
Kitabında kendi hayatını anlattığını ifade eden Feride Yurtsever Caneroğlu, "Biraz fazla inişli çıkışlı bir hayatım oldu. Hem maddi hem de maddi yönlerden. Ben de onları değerlendirmek istedim. Bu günün problemsiz dünyasında yaşayan gençlere belki bir örnek olur diye düşündüm. En büyük sıkıntılarımı gençliğimde yaşadım. Örnek olması için bunu yazdım. Hiçbir zorluğun aşılmaması diye bir şey yok. İnsan azmederse her şeyi başarır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.