Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari’de ‘Sıfır Atık’ start aldı

HAKKARİ (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projesi Hakkari’de start verdi.Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’de ‘Sıfır Atık’ start aldı

HAKKARİ (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projesi Hakkari’de start verdi.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘Sıfır Atık Eylem Planı’ hazırlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan’ın başkanlığında kurumun toplantı salonunda yapılan ‘Sıfır Atık’ projesi bilgilendirme toplantısına kurum personelleri katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi; valilik binası, kamu kurum ve kuruluşları ile Hakkari Üniversitesi ve okullarda yaygınlaşarak devam edeceği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan, ‘Sıfır Atık’ projesinin Hakkari’de start verildiğini belirterek, ilk olarak kurum personellerini proje hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Müdür Alan, “Ülkemizin geleceği adına önemli olan ve Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projesi Hakkari’de start verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı hesaplamalara göre sadece sözü edilen kurumlarda ayda 132 ton kağıt, 66 ton plastik, 50 ton cam, ve 25 ton metal atığın çıkacağı öngörülmektedir. Bu atıkların geri kazanılması halinde 2 bin 244 ağacın kesilmesi önlenerek 170 bin 925 litre petrolün de tasarrufunun sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca sebze, meyve ve bahçe atıkları gibi organik atıklardan elde edilecek kompost, yeşil alanlarda kullanılabilecektir. Ülkemizin başlıca sorunlarından olan atık yönetimi kamu ve özel sektör işbirliği ile en iyi şekilde gerçekleştirilecektir. Öncelikli olarak kamu binalarında başlatılacak olan proje, tüm ilimize yaygınlaştırılacaktır. İlimizdeki kamu kurumlarının, belediyelerin, üniversitenin, medyanın, ilgili sektörlerin ve tüm vatandaşların bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.