Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari’de Hareketli Saatler

Hakkari il genelinde uçak ve helikopter hareketliliği arttı.Sokağa çıkma yasağının 6’nci gününe girdiği Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde askeri noktalardan ilçeye atılan top atışları devam ederken, sınır boylarında ise güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari il genelinde uçak ve helikopter hareketliliği arttı.
Sokağa çıkma yasağının 6’nci gününe girdiği Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde askeri noktalardan ilçeye atılan top atışları devam ederken, sınır boylarında ise güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı.
Akşam saatlerinde çok sayıda savaş uçağı Kuzey Irak’taki PKK mensuplarına ait kamplara yönelirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında ardı ardına kalkan helikopterler ise sınır boylarında devriye görevini sürdürüyor. Güvenlik güçleri tarafından sınıra hakim tepelerde kurulan son teknoloji termal kameralarla da sınır boylarının gözetlendiği ve görüntü alınması halinde ise anında böyle helikopterlerin sevk edildiği öğrenildi. PKK mensuplarının Türkiye sınırına sızmalarına karşı tüm önlemlerin alındığı sınır boylarında güvenlik güçlerinin 24 saat sınırı gözetlediği belirtildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hakim tepelerde bulunan obüs topların namluları ise Irak topraklarına çevrildi. İnsansız hava uçaklarının tespit ettiği noktalara obüs topları tarafından atışların yapıldığı belirtildi.
Yaşanan sıcak saatler hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, Hakkari il genelinde hava ve karadaki hareketlilik devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.