Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari İl Komisyonu’ndan ‘barış’ çağrısı

Hakkari İl Koordinasyonu, Hakkari ve Şırnak’ın il olarak kalmasının ardından meclisteki 4 partinin genel başkanlarına teşekkür ederek, barış çağrısı yaptı.HATSO il binası konferans salonunda yapılan basın açıklamasına Ak Parti eski...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari İl Koordinasyonu, Hakkari ve Şırnak’ın il olarak kalmasının ardından meclisteki 4 partinin genel başkanlarına teşekkür ederek, barış çağrısı yaptı.
HATSO il binası konferans salonunda yapılan basın açıklamasına Ak Parti eski Hakkari milletvekili Fehmi Öztunç, Hakkari Üniversitesi Dekanı Prof Dr. M. Nuri Bodur, Hakkari Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yaşar Kaplan, kanaat önderleri, esnaflar ve koordinasyon üyeleri katıldı.
Burada komisyon adına basın açıklaması yapan Mazlum-Der Şube başkanı Cengiz Şen, Hakkari ve Şırnak illerinin ilçeye dönüştürülmesi tasarısının 4 siyasi partinin uzlaşması neticesinde torba yasasından çıkarıldığını vurgulayarak, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis başkanımıza, Başbakanımıza, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokrasi Partisine (HDP) ve Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanlarına ve partililerine Hakkarililer adına gösterdikleri duyarlılık için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yine Hakkari Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak ve belediye eşbaşkanlarımıza, davamızın ilk gününden beri sıkılmadan usanmadan destek veren Hakkari halkına, STK temsilcilerine, muhtarlara ve il dışında yaşayan tüm hemşehrilerimize, ünlü sanatçımız Sayın Yılmaz Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, gazeteci yazar Sayın Muhsin Kızılkaya, Ankara’daki komisyon üyesi arkadaşlarımıza ve basın emekçilerine de Hakkari halkı adına şükranlarımızı bir borç biliyoruz” dedi.
"PKK eylemlerini durdurmalı"
Açıklamalarında, PKK’ya eylemlerini durdurma çağrısında bulunan Şen, “Ne yazık ki biz Hakkarililer buruk bir sevinç yaşamaktayız. Bölgemizde meydana gelen olaylardan dolayı birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Biz Hakkarililer gücün sözüne değil sözün gücüne inanıyoruz. Hakkarililer olarak buradan PKK’ya eylemlerini durdurmasını ve çatışmasızlık ilan etmesini talep ediyoruz. Aynı şekilde devletinde daha önce olduğu gibi yeni bir süreç başlatmasını diliyoruz. Herkesinde bildiği gibi bu savaş ilelebet sürdürülemez. Biran önce herkes sorumluluk almalı ve bu kardeş kavgasına son verilmelidir. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek parça olduysak, nasıl ki meclisteki 4 parti bu tasarıyı geri çektiyse bu kanı durdurmak içinde TBMM inisiyatif almalı ve derhal bu şiddet son bulmalıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.