Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-İş ve MÜSİAD Sosyal Diyalog ve İşbirliği Protokolü’ne imza attı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sloganlarla konuşmak yerine, bilimsel verileri esas alarak konuşmak, kavga etmek yerine oturup müzakere etmek, sosyal diyaloğu önemsemek, sorunları çözmek adına meydanlara çıkma konusundaki yeni sendikal...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sloganlarla konuşmak yerine, bilimsel verileri esas alarak konuşmak, kavga etmek yerine oturup müzakere etmek, sosyal diyaloğu önemsemek, sorunları çözmek adına meydanlara çıkma konusundaki yeni sendikal yaklaşımlarımızı işletmelerimizde elimizden geldiği kadar yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot, Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (Hak-İş) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) birlikte yürüttüğü ’İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Arslan, tanıtımını yaptıkları projeye ve AB projelerine verdikleri öneme vurgu yaparak, sosyal diyaloğu geliştirmek istediklerini kaydetti. 20. yüzyılın sloganlarıyla, 20. yüzyılın ezberleriyle, 20. yüzyılın sendikal kültürüyle 21. yüzyılı yeterince anlama imkanının olmadığını düşündüğünü belirten Arslan, "Sloganlarla konuşmak yerine, bilimsel verileri esas alarak konuşmak, kavga etmek yerine oturup müzakere etmek, sosyal diyaloğu önemsemek, sorunları çözmek adına meydanlara çıkma konusundaki yeni sendikal yaklaşımlarımızı işletmelerimizde elimizden geldiği kadar yerleştirmeye çalışıyoruz. Tabi ki sokaklarda, meydanlarda olmak, demokratik şekilde özgürlüklerimizi de kullanarak, tepkilerimizi de ortaya koymak son derece anlamlı ve önemli ancak sadece meydanlarla değil, aynı zamanda masalarda da oturup meseleleri çözebilecek iradeyi, bilgi birikimini, tecrübeyi, yeni ufukları bizim elde etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı Olpak ise Arslan’ın sözlerine katıldığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.