Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan:

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için, “Bu mücadelenin kahramanları yeni bir dünyanın inşası için hayatlarını feda etti” dedi.HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mahmut...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için, “Bu mücadelenin kahramanları yeni bir dünyanın inşası için hayatlarını feda etti” dedi.
HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mahmut Arslan başkanlığında toplandı. 15 Temmuz Darbe girişimine ilişkin Arslan, “15 Temmuz Türkiye işgal girişimini Türkiye’den ziyade sadece Türkiye ile sınırlı olmayan sonuçlarının olacağını bildiğimiz için bu işgal girişimine direnen kardeşlerimiz, hayatını feda eden kardeşlerimiz esasında sadece Türkiye için bir anlam ifade etmiyorlar. Aynı zamanda yeryüzünün bütün mazlumlarını yeryüzünde haksızlığa uğramış, adaletsizliğe uğramış zulme uğramış her garip her mazlum o gün hayatlarının en kritik anları yaşadılar. Eğer son kale Türkiye düşmüş olsaydı; bütün yeryüzünün umudunu geleceğini de kaybetmiş olacaktık. Bu mücadelenin kahramanları yeni bir dünyanın inşası için hayatlarını feda etti” şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında konfederasyon olarak meydanlarda olduklarını kaydeden Arslan, “Buradan konfederasyonumuzla bir kez daha gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bazıları Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra bazıları kendi örgütlerinin duyurusundan sonra sokaklara geldiklerinde biz zaten sokakları tutmuştuk” diye konuştu.
“15 Temmuz’u iyi anlamamız gerekir” diyen Arslan, “15 Temmuz bir darbe girişimi değil, 15 Temmuz aslında uluslar arası güçlerin, emperyalizmin Türkiye’ye diz çöktürmemesi üzerine Türkiye’yi işgal girişimidir. Biz 16 Temmuz günü gördük ki Türkiye’yi işgal girişiminin nasıl bir organizasyon içinde olduğunu gördük. Bu FETÖ örgütünün nasıl bir ihanetin içinde yer aldığını acımasızca ahlaksızca, silahsız ve masum İnanlara nasıl silah doğrulttuklarını gördük. Bir ihanetin içerisinde olduklarını ancak 15 Temmuz gecesi öğrenebildik” ifadelerini kullandı.
O gece HAK-İŞ ‘ten de şehit verdiklerini belirten Arslan, “Özellikle TÜRKSAT’ı işgal ederek yayınlarını kesmek isteyen bu terörist örgüt mensupları TÜRKSAT’ta sendikamız iletişim için kurucusu ve değerli kardeşimiz Ahmet Özsoy’u acımasızca aracın içinde tarıyorlar, şehit ediyorlar” açıklamasında bulundu.
15 Temmuz sonrasındaki süreçte gösterdikleri tutum ve tavırlardan dolayı diğer parti yöneticilerine de teşekkür eden Arslan, “Sevinerek gördüm ki hem ana muhalefet partisi hem muhalefet partisi hem başbakan hem cumhurbaşkanı bu birlikteliği devam ettirmek istiyordu. Eğer iç çatışmalarımız devam ederse Türkiye kaybeder” dedi.
“15 Temmuz’un başarılı olması için ellerini ovuşturan hainler, dış güçler bunun başarısızlığının faturasını da Türkiye’ye çıkarmak istiyor”
Yenikapı Mitingi’ne ilişkin değerlendirmede bulunan Arslan, şunları kaydetti:
“Ana muhalefet partisinin ve muhalefet partisinin milletimizle beraber oraya gitmesi bütün batı basınının algı operasyonunu ortadan kaldırdı. Bu çok ciddi bir şey biz bunu Türkiye’de göremiyoruz. Dışarıda şöyle bir algı oluştu; ‘Bu darbe girişimi Tayyip Erdoğan’ın senaryosu diktatörlüğe gitmek için yeni bir senaryo yazdı’ bir algı operasyonu yapılmak isteniyor. Türkiye’ye karşı neden 15 Temmuz başarısız oldu. 15 Temmuz’un başarılı olması için ellerini ovuşturan hainler, dış güçler bunun başarısızlığının faturasını da Türkiye’ye çıkarmak istiyor.”
Arslan, konuşması sırasında gün içerisinde “15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı” düzenleyeceklerini de duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.