Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-İş istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Erdemli bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçileri Hak-İş’e, sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Erdemli bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçileri Hak-İş’e, sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 30 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2016 yılı ikinci dönemine ilişkin sendikal istatistiklere göre Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı işçi sayısı 13 milyon 38 bin 351, sendikalı işçi sayısı ise 1 milyon 499 bin 870 oldu. Sendikalaşma oranı yüzde 11.50 olarak belirlendi. Konfederasyon Hak-İş’in 20 sendikası ile toplam üye sayısı 447 bin 930 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 11 bin 388 artıran Hak-İş’in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen’in üye sayısı da eklendiğinde 450 bin 530 olarak tespit edildi.
“Büyük Hak-İş ailesine teşekkür ediyoruz”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, istatistiklere ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu büyük mücadelenin isimsiz kahramanlarına, bugünlere gelmemizde emeği geçen, Hak-İş’e gönül veren, mücadelesini ilkeli ve onurlu bir şekilde sürdüren büyük Hak-İş ailesine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Hak-İş olarak bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimiz olduğunu biliyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerinin Hak-İş’i beklediğine inanıyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimizdir. Erdemli bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçileri Hak-İş’e, sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. İlkeli, onurlu, sorumlu ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte gür bir sesle ‘Gücümüz örgütümüzdür’ diyelim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.