Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan Dünya Barış Günü açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Barışın hem ülkemizde hem de tüm dünyada egemen kılınması, demokratikleşme ile insan hak ve özgürlüklerinin mikro düzeyden makro düzeye kadar insanların ve toplumların hayatlarına hakim kılınması...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Barışın hem ülkemizde hem de tüm dünyada egemen kılınması, demokratikleşme ile insan hak ve özgürlüklerinin mikro düzeyden makro düzeye kadar insanların ve toplumların hayatlarına hakim kılınması ve herkes için ekonomik açıdan asgari yaşam standardının garanti edilmesiyle sağlanabilecektir" dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tarihinde büyük kanlı çatışmalara sahne olan dünyamız, yaşadığı iki büyük savaşın ardından 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü ilan etmiştir. Ancak ne var ki barış, gün ilanı ile mümkün olmamaktadır. Dünyamızın yaşadığı acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala çeşitli bölgelerde kanlı çatışmalar devam etmekte, her gün yüzlerce insan savaş, terör, şiddet eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Son dönemde özellikle 15 Temmuz Türkiye’yi işgal girişimi başta olmak üzere Diyarbakır, Van, Bitlis, Elazığ, Gaziantep ve Cizre’de yaşanan olaylar ihanet şebekelerinin işbaşında olduğunu gösteriyor. Tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir, 79 milyonun kardeşliğidir. Ülkemizin huzurunu ve istikrarını bozmak isteyenlere, toplumda bir gerilim ve kutuplaşma yaratmak isteyenlere karşı milli birlik ve dayanışma ruhu ile milletimiz gereken karşılığı vermektedir. Türkiye halkı, birlik ve bütünlük içinde barış ve huzurun sağlanması, demokrasi ve özgürlük ortamının gelişmesi için çalışmaya devam edecektir" dedi.
"Bölgemizin ve dünyanın barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır"
"Barış çığlıklarının atıldığı bugün, dünyanın pek çok bölgesinde bombalar patlamakta, sivil halk ve çocuklar can vermekte, doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmakta, insanlar kaçırılmakta, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini ağır bir şekilde ödemektedirler" diyen Arslan, "Barışın ortadan kaldırılarak silahların kullanılması ve savaşın yapılması, ağır ekonomik ve sosyal faturalar ödenmesine yol açmaktadır. Bölgemizin ve dünyanın barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Barışın hem ülkemizde hem de tüm dünyada egemen kılınması, demokratikleşme ile insan hak ve özgürlüklerinin mikro düzeyden makro düzeye kadar insanların ve toplumların hayatlarına hakim kılınması ve herkes için ekonomik açıdan asgari yaşam standardının garanti edilmesiyle sağlanabilecektir. Hain terör saldırılarında ve ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için can veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, ülkemizde ve dünyada terörün ve savaşların biran önce son bulmasını, barışın egemen olmasını diliyoruz. Silah seslerinin yeryüzünden ebediyen silinmesi dileklerimizle Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.