Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-İş Başkanı Arslan’ın bayram mesajı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, “Terörün, savaşların ve insanlık dışı uygulamaların biran önce son bulmasını, bu bayramı dünyanın her köşesindeki Müslüman kardeşimizin gerçekten...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, “Terörün, savaşların ve insanlık dışı uygulamaların biran önce son bulmasını, bu bayramı dünyanın her köşesindeki Müslüman kardeşimizin gerçekten bayram olarak kutlamasını istiyoruz” dedi.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Milli ve dini bayramlar; gündelik tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların, gerilimler ve tartışmaların çözülüp yatıştırılmasında çok önemli bir işlev görmektedir. Bu açıdan milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı gün ve dönemler, diyalog, uzlaşı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının hayata geçirilmesinin tam zamanıdır. Bayramlar, bireysel ve toplumsal olarak, ahlaki değerlerin çok yoğun olarak yaşandığı özel günlerdir. Yoğun iş temposunda göremediğimiz, birlikte olamadığımız dost ve akrabalarımızla birlikte olduğumuz bu mübarek günlerde, ülkemizde ve dünyanın başka yerlerinde bizim kadar şanslı olmayan insanların da olduğunu bir an olsun hatırdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Arslan, şunları kaydetti:
“Terörün, savaşların ve insanlık dışı uygulamaların biran önce son bulmasını, bu bayramı dünyanın her köşesindeki Müslüman kardeşimizin gerçekten bayram olarak kutlamasını istiyoruz. Ülke olarak Ramazan Bayramına, İstanbul’da yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ve çeşitli saldırılar sonucu şehit olan güvenlik güçlerimizin yasıyla giriyoruz. HAK-İŞ olarak, terörün amacını biliyoruz. Bu saldırılarla ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı oluşturmak istendiğinin farkındayız. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin aşılacağına inanıyoruz. Ramazan Bayramının da bu birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine vesile olmasını diliyoruz. Bir kez daha saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, tüm üyelerimizin, ülkemizin, inananların Ramazan Bayramını en içten duygularımızla kutlar, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde nice bayramlar dileriz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.