Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-iş, 1 Mayıs’ı Sakarya’da Kutlama Kararı Aldı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak bu yıl kitlesel olarak Sakarya’da kutlama kararı aldığını belirterek, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak bu yıl kitlesel olarak Sakarya’da kutlama kararı aldığını belirterek, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel biçimde Sakarya’da kutlayacağız. HAK-İŞ olarak, Sakarya başta olmak üzere 81 ilde 1 Mayıs’ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, 1 Mayıs’ı, Sakarya’da kutlama kararı aldıklarını bildirdi. Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun 1 Mayıs’ı Sakarya’da kutlama kararı aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama kararı çerçevesinde bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarını Sakarya’da gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin kültürel ve önemli sanayi kentlerinden biri olan Sakarya’da daha önce Konya, Kayseri ve Karabük ve Ankara’da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 1 Mayısların, sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. 1 Mayısların kutlanması, Türkiye’de ve dünyada tartışmaları beraberinde getirmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem atfetmektedir. HAK-İŞ, 1 Mayıs’ı bu yıl Sakarya’da kutlayacaktır. HAK-İŞ, Türkiye’nin kültürel ve önemli sanayi kenti olan Sakarya’da gerçekleştireceği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları büyük bir katılımla gerçekleştirilecektir. HAK-İŞ, yıllardır verdiği mücadelenin kazanımı 2009 yılında Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açılması ile 1 Mayıs’ı 2010, 2011 ve 2012 yıllarında geniş bir katılımla Taksim’de kutlamıştır. Ardından 1 Mayıs’ı Türkiye genelinde kutlama yaklaşımını 2012 yılında Ankara, 2013 yılında Karabük, 2014 yılında Kayseri ve 2015 yılında Konya’da yoğun bir katılımla kutlamayı başarmıştır. HAK-İŞ, bu geleneği devam ettirerek bu yıl 1 Mayıs’ı geniş bir kitle ile Sakarya’da kutlama kararı almıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.