Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafriyat Döküp Sürekli Yolu Kapatan Şahsa Büyükşehir’den Dava

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "şahıs Sürekli Kamu Yolunu Tahrip Edip Trafiği Tehlikeye Düşürüyor. Gerekli Tutanaklar Tutuldu Ve Hukukçularımız Harekete Geçti" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hafriyat Döküp Sürekli Yolu Kapatan Şahsa Büyükşehir’den Dava
Samsun’da 4 şeritli yolu ‘tapulu arazim’ diye hafriyat dökerek kapatan İbrahim Akbulut’a karşı tüm iyi niyetin sergilendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Şahıs sürekli kamu yolunu tahrip edip trafiği tehlikeye düşürüyor. Gerekli tutanaklar tutuldu ve hukukçularımız harekete geçti" dedi.
Trafiğin en yoğun noktalarından biri olan Samsun’un İlkadım ilçesi Gençlik Caddesi üzerindeki yola sabah saatlerinde iş makinesi getirip yola hafriyat döktüren İbrahim Akbulut için Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.
"NE KOPARIRSAM MANTIĞI İLE HAKKKI OLMAYAN TALEPLERLE GELİYOR"
Şahsa tüm iyi niyetin gösterilmesine ve hakkı olan talebin kendisine verilmesine rağmen tutarsızlık sergilediğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "O bölge ile daha önceden yapılmış koruma amaçlı bir imar uygulaması çalışması vardı. İmar uygulamaları daha sonra iptal edildi. Davayı açan da İbrahim Akbulut idi. Dava açıldıktan sonra uzunca bir süre sürüncemede kaldı. Biz de kendisi ile konuşup anlaşmak istedik. İstedik ki hem vatandaşımız mağdur olmasın hem de şehrin imajını etkileyen sorun çözülsün. Çalışmalarımızı yürütürken de İbrahim Akbulut’un lehine sonuçlandırmak için çok çaba harcadık. İlkadım Belediyemiz ile ortak bir çalışma yürüterek planlarını geçirip onaylattık ve uygulama aşamasına geldik. Kat talebi oldu, biz de bölgedeki katlara uygun kat verdik ama İbrahim Akbulut, yine olumsuz yaklaştı. Talep katın artırılması yönünde oldu. Fakat katın artırılması onaylanmadı. Yer üçüncü derece sit alanında olduğu için Kurul onayına gerek var. Kurul onayına gönderdiğimizde de 5 kat uygun bulundu. Önce anlaştık ama sonradan yine ne oldu ise katı artırın talebi oldu. Sürekli değişen taleplerle karşılaşıyoruz. Önce tamam deniliyor anlaşılıyor ardından bir bakıyorsunuz yine durum değişmiş. Sürekli belediyeden hakkı olmayan talepler ile geliyor. Ne koparırsam mantığı ile hareket ediliyor ama biz belediye olarak kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundayız" diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ
Yolun kesinlikle kapalı kalmayacağını belirten Albayrak, "Yol açılacak. Çünkü resmi kayıtlarda Büyükşehir Belediyesi de Hazine’de o parsele hissedar. Şahıslar bu durumu kabul etmeseler de resmi olarak bunlar kayıtlı" ifadesini kullandı.
Hafriyat dökülüp kamu yoluna sürekli zarar verildiğini söyleyen Albayrak, "Bu konuda gerekli soruşturmayı başlattık. Sürekli yola hafriyat döküp hem kamu yoluna zarar veriliyor hem de trafik güvenliği tehlikeye düşürülüyor. Gerekli çalışmaları hukukçularımız başlattı" açıklamasını yaptı.
Kapatılan yol ise belediye ekipleri tarafından hafriyatın kaldırılması ile yeniden trafiğe açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.