Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacıbayramoğlu, Kurban Bayramı tatilinde denize girilebilecek en uygun 5 yeri açıkladı

Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’den çok uzaklaşmaya gerek kalmadan deniz tatili yapılabilecek en uygun 5 yeri açıkladı.Türkiye’nin önde gelen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’den çok uzaklaşmaya gerek kalmadan deniz tatili yapılabilecek en uygun 5 yeri açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’den çok uzaklaşmaya gerek kalmadan deniz tatili yapılabilecek en uygun 5 yeri sıraladı. Hacıbayramoğlu, “Dokuz gün olarak belirlenen Kurban Bayramı tatili, çok sayıda kişiyi tatil planları yapmaya yönlendiriyor. Ancak tatilin Eylül ayında olması, yani sonbaharın gelmesiyle soğumaya başlayan havalar, yapılacak tatillerin ve seyahatlerin daha ince düşünülerek planlanmasını da gerektiriyor. Bu sene Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasıyla çok sayıda kişi yeni tatil planları yapmaya başladı. Tatile gitmek isteyen ancak planlarını son dakikaya bırakanlar, konaklama ve seyahat için çoğu zaman daha yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor. Ya da arzu edilen zamanlama kapsamındaki uçak biletleri tükeniyor ve konaklamak istenilen otellerde yer kalmayabiliyor" dedi. Bu gibi olumsuz durumları yaşamamak için olabildiğince erken hareket etmenin önemine dikkat çeken Hacıbayramoğlu, "Enuygun.com olarak bu sene eylül ayına gelen ve 9 güne çıkarılan bayram tatili odağında, deniz tatili planları yapanlara özel önerilerde bulunuyoruz” dedi.
Hacıbayramoğlu, sonbaharın gelmesi ile soğumaya başlayan havaları göz önüne alarak Kurban Bayramı’nda deniz tatili yapmak isteyenler için uygun olacak beş yeri şöyle sıraladı:
Girne
“Kıbrıs’ın en güzel zamanı Eylül olarak bilinir. Çünkü o kızgın sıcaklar artık yerini daha ılıman bir havaya bırakır. Ama deniz suyu hala sıcaktır. Nem azalmıştır ve Ada biraz daha sakin hale bürünmüştür. Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, St Hilarion Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Hz. Ömer Müzesi gibi yerler gezilebilir. 1-2 saatlik bir yolculuğu göze alırsanız da adanın ters tarafında en ince ucu olan Karpaz Bölgesi’ne de gidebilirsiniz. Burada şahane bir deniz sizi bekliyor.
Alanya - Side
Antalya’nın en doğu noktaları Alanya ve Side’de denizin en güzel olduğu mevsim Eylül’dür. Buralarda Ekim ayı ortasına kadar rahatça denize girebilirsiniz. Deniz bu dönemlerde daha az dalgalı oluyor sıcaklığı ise tam kıvamında. Alanya’da kale, müze, tersane gibi gezilecek yer çok. Side’de ise antik Side kenti, Aspendos gibi yerleri gezebilirsiniz.
Adrasan - Kemer
Kemer’e yazın gidenler genelde aşırı sıcaklardan çok şikayet eder. Eylül ayında Kemer’e giden tatilciler sıcaklar konusunda daha bir rahat ederler zira mevsim dönmeye başlamıştır. Öte yandan, ilçe merkezi biraz daha sakinleşirken denizin tadı daha güzel çıkıyor. Kemer çarşısını gezip teleferikle Tahtalı’ya çıkmayı ihmal etmeyin. Sonra ver elini Adrasan yani Çıralı ya da Olimpos tarafları. Adrasan Koyu’nda şahane bir denize girerken etrafı çam ağaçlarıyla kaplı dağlara karşı yüzmek çok keyifli. Çıralı, Olimpos taraflarında da konaklayabilirsiniz.
Datça - Marmaris
Datça’nın ilkbaharı ile sonbaharının keyfine varacak şanslı kişiler bu sene siz olabilirsiniz. Müthiş bir deniz ve Ekim ayı sonlarına kadar da denize üşümeden girebiliyorsunuz. Hava sıcaklıkları da bu dönemde sizi rahatsız etmeyecek. Ayrıca, Marmaris ve Datça’da gezilecek yer de çok. Bozburun, Selimiye, Palamutbükü, Hayıtbükü gibi koylar eski Datça, Can Yücel evi, Marmaris çarşısı gibi pek çok yeri gezebilirsiniz.
Bodrum
Bodrum da artık Eylül ayında sakinleşir ama denizin güzelliği daha da kendisini gösterir. İstanbul’da, Ankara’da bizler hırkaları ceketleri giymeye başlarken, Bodrum’da öğle saatlerinde güneşin altında mis gibi denizin keyfini sürebilirsiniz. Bodrum Kalesi’ni, çarşısını, Yalıkavak ve Turgutreis marinalarını görmeden dönmemek gerekir”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.