Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzbayram: "Hedefimiz Gelişen Ve Değişen Ekonomik Hayata Esnaf Ve Sanatkarlarımızın Uyumunu Sağlamak"

Avrupa Birliği ve Türkiye’nin finansal desteğiyle, esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğinin arttırılması projesinin 8 ilde pilot uygulaması yapılacak.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) bağlı odalar, birlikler ve eğitim-danışmanlık...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği ve Türkiye’nin finansal desteğiyle, esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğinin arttırılması projesinin 8 ilde pilot uygulaması yapılacak.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) bağlı odalar, birlikler ve eğitim-danışmanlık merkezleri aracılığıyla ve esnaf ve sanatkarların değişen ekonomik hayata uyum sağlaması için eğitimler verilmeye başlandı.
İlk eğitimin Ankara’da gerçekleştiği projede konuşan AB Eski Dış İlişkiler Müdürü Elif Güzbayram şunları kaydetti:
"Hedefimiz gelişen ve değişen ekonomik hayata esnaf ve sanatkarlarımızın da uyumunu sağlamak. Bu değişime ayak uydurmayanların yok olduğu bir dünyada, esnaf ve sanatkarlarımzın varlığının devamı hiç kuşkusuz eğitimin yolundan geçiyor. İşte bu amaçla Ankara, Mersin, Ordu, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa ve Erzurum illerinde başlattığımız operasyonumuzda 23 bin 250 esnaf ve sanatkarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. 23 bin 250 esnaf ve sanatkarımız gerek genel gerek sektörel eğitimlerle kendilerini gelişen ekonomik hayata uyum sağlayarak mesleklerinin ve mesleki faaliyetlerinin de gelişen dünya koşullarına uygun olarak varlığını devam ettirmesini sağlayacaklar. Sektörel eğitimlerin Gaziantep’te ahşap, Şanlıurfa ve Ordu’da mutfak ve Mersin’de tekstilde yoğunlaşacak".
Proje için 7 bin Avro ayrıldığını belirten Güzbayram, "Esnaf ve sanatkarlarımızın eğitimini sağlamak konfederasyonumuzun en önemli görevlerinden biri. TESK bu projesiyle büyük bir eğitim atağı başlattı" dedi.
Projenin 23 ay boyunca uygulanması ve bu süre sonunda tüm Türkiye’de yaygınlaşması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.