Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak kente gelen Güvenlik Uzmanı Mete Yarar "15 Temmuz öncesi ve sonrası" isimli söyleşiye katıldı.Karesi AVM’de gerçekleşen etkinlik öncesi kitaplarını imzalayan Mete Yarar okurlarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak kente gelen Güvenlik Uzmanı Mete Yarar "15 Temmuz öncesi ve sonrası" isimli söyleşiye katıldı.
Karesi AVM’de gerçekleşen etkinlik öncesi kitaplarını imzalayan Mete Yarar okurlarıyla sohbet etti. Balıkesirliler Yazar Yarar’a kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.
15 Temmuz öncesi ve sonrası isimli söyleşide konuşan Mete Yarar, "Allah burada, bu vatanda yaşayanlara başka bir yere gitmeyi nasip etmesin, başka bir son kale nasip etmesin. Vatanın değerini anlamak içinde Allah 15 Temmuz yaşamayı bize nasip etmesin. Bu ülke çok fazla şehit vererek ayakta duruyor, neden? Geçmişten beri bu coğrafyada ayakta durmanın maalesef bir bedeli var. Burada insanı tutmuyorlar. Siz bu topraklara tırnaklarınızı geçirdiğiniz sürece kalabiliyorsunuz. Onun dışında kimsenin kalma şansı yok. 15 Temmuz büyük bir oyunun yalnızca küçük bir parçasıydı, 15 Temmuz bir geceydi, ama başkalarının hayatında büyük bir oyunun parçasıydı. 15 Temmuz gecesi bu büyük millet bir oyunu bozdu ama bütün oyunu bozma şansına hala sahip değiliz. Bütün oyunu bozmak Yeni Kapı ruhuna ve ondan sonra yapacağımız hareketlerle ilgili. Kitabımı yazarken benim hayattaki felsefem şuydu, ben kahramanların ozanı olma şerefini Allah bana nasip ettiği için şeref duyuyorum. Bana gösterdiğiniz ilgi ve alakayı onların adına alıyorum, kendi adıma asla bir şey kabul etmiyorum. Ozan tarafsız ve objektif olmalı. Buradaki arkadaşlara sorduğumda Mete Yarar’ı objektif olarak biliyoruz dediler, doğru. Neden biliyor musunuz ben onların hayat hikayesini anlattığım için objektifim. Benim anlattığım hikayenin büyük kısmını yaşayan bir şehir burası. Ben daha öncede geldiğimde de söylerdim aynı zamanda Balıkesir asker şehri. Buradan kız alıp enişte olan bir çok asker vardır. Bir çok birliğin bulunduğu askerine sahip çıkan bir yerdir Balıkesir" dedi.
Asker üniforması giymiş teröristler
15 Temmuz gecesinde çoğu kişinin gönül ve hayal kırıklığı olduğunu belirten Yarar, "O gece ben de çok ağladım ve bundan da utanmıyorum. Yüzlerce yıldan beri bu ülkenin evlatları o üniformaları ile sizler ve bizler iyi yaşayabilmemiz için şehit oldular. Ama bir kısım asker üniforması giymiş teröristler maalesef o armanın üzerine leke sürdüler. O lekeyi silmek yine Türk silahlı kuvvetlerindeki askerlerin üzerine düştü. Sizden ricam 15 Temmuz’da silahlı kuvvetlerin üzerine sürülmeye çalışılan lekeyi lütfen sizler silin. O arkadaşlar bu kadar zorluklara rağmen yine görev yapmaya devam ediyorlar. Benim tek bir çizgim var o da vatan, vatanı payda yaptığınızda hepimiz birleşebiliyoruz. Çünkü hepimiz gönlünde yatan şey vatan. üzerine ister AK Parti, ister CHP ne koyarsanız koyun birleştiğinde toplaması da kolay oluyor. AK Parti, CHP, MHP altı vatan, çarpmanıza bölmenize hiç gerek yok. O yüzden 15 Temmuz gecesi bu ülke için bir milattır. Keşke biz bunun işaretlerini 15 Temmuzdan önce görmüş olsaydık da 15 Temmuz yaşanmasaydı. 240 şehidimiz ile beraber bugün keşke çok daha mutlu bir hayat yaşasaydık. Ama 15 Temmuz yaşadıklarımızın sadece küçük bir parçası. Hatırlayın 15 Temmuz’dan tam bir önce başlayan bir süreç yaşadık. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde barikatlarla başlayan o süreci unutmayın. Bir, tam bir yıl önce Cerablus’a girmek için hazırlık yapıyorduk. Bu ülkenin çok iyi yetişmiş bin 500 tane eğitimli askerleri maalesef ya gazi ya da şehit oldular. Tam bir sene kaybettik. Ama Türkiye ısrarından vazgeçmedi ve ben sizin binlerce km uzaktan geldiğiniz yerde Suriye’de Irak’ta var olacağım haklarımı koruyacağım dedi. Üst akılın verdiği emirler zaten bu ülkeye değil üst akıla hizmet edenler 15 Temmuzu gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.
"Vatansız kalmanın ne demek olduğunu biliyorsunuz"
Balıkesir’in en fazla şehit veren illerden olduğunu hatırlatan Yarar, "Hem Kuvayi Milliye hem de şu anki dönemde de aynı şekilde. Ama o kadar birlik ve beraberlik içinde bir şehirsiniz ki keşke bir çok yerde bu ruhun yansımalarını görebilsek. Şanslısınız içinizde vatansız kalmanın ne demek olduğunu bilen insanlar var. O yüzden toprağa tırnaklarınızı geçiriyorsunuz. 100 yıl önce yapamadıklarını yapmaya çalışan bir grupla karşı karşıyayız. Yüzyılın kavgası hala devam ediyor. Eğer Irak ve Suriye’de yaşananları anlamazsanız bir gün bizim başımıza da gelmemesi için hiç bir neden yok. Bir hata yaptılar ve kendi içlerinde öylesine bölündüler ki bir daha toplanacak aşamayı bulamadılar. Allah bizlere içimizdeki pislikleri temizlemek için tarihi bir fırsat verdi. Bunu iyi değerlendiremezsek iç ve dış politikada olduğu gibi millete ve devlete destek vermezsek işimiz zor. Musul, Kerkük, Halep, Bosna düşerse İstanbul düşer. Benim milletim artık kendi sokaklarına gelen düşmanı beklememeli kardeşim. Sokağına gelmeden daha başka bir yerdeyken vurmak zorunda. Toprağımızın üzerine gelmeden bu iş bitmek zorunda bunun Suriye ve Irak’ta yapamazsak maalesef kendi topraklarımız kirlenecek. Meslek hayatımda öğrendiğim ilk şeylerden biri şuydu. Vatan temiz değilse üzerine kurulu hiç bir şy temiz değildir olmaz. En temiz olması gereken yer orasıdır. Vatan olmadığında koruyacağınız hiç bir şey yoktur. O yüzden 15 Temmuz bize ders olsun, Yenikapı vatan ruhu ne diyorsanız deyin bu ruhu yapın. Lütfen kendinize o gün olmasaydı, o gün başaramasaydık ne olurduk sorusunu sorun doğru cevap orada" dedi.
Mete Yarar konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinlik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen’in Mete Yarar’a çiçek vermesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.