Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik Uzmanı Ağar’dan Diyarbakır Saldırısı Yorumu

Güvenlik uzmanı emekli bordo bereli Abdullah Ağar, Diyarbakır’da 7 polisin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili, en adi en alçak eylem türü olduğunu söyledi.Güvenlik uzmanı Ağar, Diyarbakır’da 7 polisin şehit, 13’ü polis 14’ü...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik uzmanı emekli bordo bereli Abdullah Ağar, Diyarbakır’da 7 polisin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili, en adi en alçak eylem türü olduğunu söyledi.
Güvenlik uzmanı Ağar, Diyarbakır’da 7 polisin şehit, 13’ü polis 14’ü sivil 27 vatandaşın yaralanmasına neden olan saldırının gerçekleştirildiği noktanın çok dikkat çektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Saldırının Şanlıurfa Bulvarı ve Otogar yakınlarında gerçekleştirildiği görülüyor. Şanlıurfa Bulvarı Diyarbakır’ı Siverek üzerinden Urfa’ya bağlıyor. Son bir hafta içinde Siverek’te de yola döşenen patlayıcılarla saldırı düzenlenmiş, yolda 5 metre genişliğinde bir çukur oluşmuş 3 asker yaralanmış, saldırının faili teröristler kaçarken bir köy muhtarını şehit etmiş, bir başka saldırıda polis karakolu hedef alınmıştı."
"Yer ve zaman açısından planlama hassasiyetleri taşıyan bomba yüklü araç saldırılarını isabetli bir şekilde organize etmek ve uygulamak çok zordur" diyen Ağar, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
"Otogarın hemen karşısında ve S. Eyyübi Üniversitesi Rektörlüğünün arkasındaki (güneydoğusunda) adada yer alan Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasındaki sokakta, saat 17:00 sıralarında hafif zırhlı polis aracının geçişini nasıl plana dahil ettiler? Ve nasıl tutturdular? İçi polis dolu hafif zırhlı polis servisinin oradan geçeceğini nasıl bildiler? Burası ana cadde değil. Cadde de değil. Bir sokak. Neden polis araçlarının vızır vızır geçtiği hemen yanı başındaki başta Şanlıurfa Bulvarı olmak üzere, ana caddeler ve caddeler yerine, bir sokağı tercih ettiler? Elleriyle koymuş gibi, sakin bir mahallenin nezih iki konut sitesi arasındaki bir sokaktan geçen polis aracına bomba yüklü bir araçla nasıl nokta pususu kurdular?Ve nasıl başardılar?"
Ağar, tespitlerini şöyle sıraladı:
"Çok iyi bir keşif var. Zaman ve mekanca çok hesaplı bir planlama var. Gözetleme, dikiz ve erkete faaliyetlerinin etkin olarak icra edildiği anlaşılıyor. Araç ıssız bir sokağa park ediliyor. Sonra ıssız sokaktan zırhlı polis aracı geçerken bombalı araç patlatılıyor. Bu çok iyi planlanmış bir tahrip pususu. Polis araçlarının o sokağı rutin olarak kullandığına dair bir tespit olabilir. Mutat (rutin) geçişleri takip ve tespit ettikleri görülüyor. İçeriden bilgi sızması dahi mümkün olabilir. Tespit edilmekten ya da yakalanmaktan böyle bir alanı kullanarak kurtulmuş olmaları mümkün. Yol kontrollerinin yoğun olduğu ana caddeler yerine tenha yerleri kullanarak bombalı araçla eylem bölgesine sızmayı başarmış oldukları gözüküyor. Patlayıcı maddelerin araca olay mahalline yakın alanlarda yüklenmiş olabileceğini öngörmek gerekiyor. Kullanılan ateşleme düzeneği zamanca sekme yapmayacak şekilde (profesyonelce) hazırlanmış. Bu tür eylem, bu tür eylemlerin en çok kullanıldığı Irak ve Suriye’de terör örgütleri tarafından bile ayıplanmış ve lanetlenmiştir. En adi alçak eylem türüdür. Terör terminolojisinde bile “Terörün alçak ve kalleş” yüzüdür. Yani TAK’dır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.