Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik kaynakları, PYD/YPG terör örgütü tarafından kullanılan temaları değerlendirdi

Güvenlik kaynakları, PYD/YPG terör örgütünün yalanlarını ortaya çıkardı. Kaynaklar, PYD/YPG terör örgütü tarafından kullanılan temaları da değerlendirdi.Güvenlik kaynakları, PYD/YPG terör örgütünün yalanlarını tek tek çürüttü....

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik kaynakları, PYD/YPG terör örgütünün yalanlarını ortaya çıkardı. Kaynaklar, PYD/YPG terör örgütü tarafından kullanılan temaları da değerlendirdi.
Güvenlik kaynakları, PYD/YPG terör örgütünün yalanlarını tek tek çürüttü. İşte bu yalanlardan bazıları ve güvenlik kaynaklarının bunlara cevapları:
"Menbiç’e yönelik harekat Rojava Kürtlerine ve hatta dört bölgede bulunan Kürdistan’a yönelik açılmış bir savaştır. Kuzeydeki Kürtler buna sessiz kalamazlar" iddialarına yönelik yapılan değerlendirme şöyle:
"Sessiz kalmamak için bölgeye sürekli olarak takviye faaliyetlerinde bulunuyorlar ve koalisyon ülkelerinden aldıkları silah ve mühimmatı da yanlarından ayırmayarak koalisyon çerçevesinde ÖSO’ya destek veren TSK tanklarını hedef alıyorlar. Bu silahları (aşağıda resim) DEAŞ’a karşı kullanmayacaklar mıydı bu teröristler? Yoksa PYD/YPG ile DEAŞ işbirliği içindeler mi? Zira ne hikmetse aylardır bu iki terörist grubun hiç ciddi bir çatışmasını duymadık. Bazı basın bunu niye araştırmaz ki?"
"Türkiye ile DEAŞ anlaştı. Azaz ve Cerablus arasındaki bölge boşaltıldı" yalanına ise şu karşılık verildi:
"Bu nasıl anlaşma ki 24 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar DEAŞ’ın 52 teröristi etkisiz hale getirilirken, 10 Havan/Katyuşa silahı ve çok sayıda bina ve silah mevzileri vurulurken; PYD/YPG terör örgütün 28 teröristi (3 canlı yakalama) bulunmamaları gereken bölgelerde (ABD de bu bölgelerden çekilin demesine rağmen) etkisiz hale getiriliyor ve içinde sivillerin olduğu iddia edilen binalar (2’si cephanelik) vurulduktan sonra, geçen gün görüntüleri verilen ve aşağıda da diğer bir binadan ele geçirilen silahlar buralardan fışkırıyor.
Dün Kilis’e atılan Katyuşa roketlerini DEAŞ mı PYD/YPG mi attı? Biz DEAŞ olarak tespit ettik ve anında 8 silah mevziini yok ettik. Bunların anlaşmada kastı ne acaba?
Yoksa bu 52 terörist de mi PYD/YPG’nindi de biz bilmiyoruz."
"DEAŞ ile ÖSO savaşamaz. DEAŞ ile en iyi mücadeleyi YPG yapabilir/biz yaparız" iddiasına ise şu değerlendirme ile karşılık verildi:
"ÖSO’ya da koalisyon güçlerince size verilen desteğin 1/4’ü verilince bakın DEAŞ ile nasıl savaşıyorlar."
"Türkiye’nin ABD ve RF ile anlaştığı haberleri doğru değildir" iddiasına ise "Bunlar sadece teröristlerin yayınlarını mı okuyorlar? Yoksa ABD’nin ve Rusya’nın yaptığı açıklamaları mı anlamayacak kadar akılsızlar?" değerlendirmesi ile karşılık verildi.
Terör örgütünün "Avrupa ve RF Türkiye’nin DEAŞ ile anlaşmasından olumsuz yönde çok etkilenecektir" yalanına ise," PYD/YPG bu açıklamalarıyla Avrupa ve Rusya’yı tehdit mi ediyor? Yoksa PYD/YPG terörist sözcüleri DEAŞ ile ÖSO’yu mu birbirine karıştırıyor?" değerlendirmesi yapıldı.
"Türkiye tarafından savaşta siviller katlediliyor" yalanına ise şu cevap verildi:
“Sivillerden ele geçirilen silahlardan sadece birkaç tanesi aşağıda. Yine bu sivillerden yakalanan birkaçı da hoşlarına gittiği için sözde üniforma giymişler ve üzerlerinde terörist başının fotoğraflarını taşıyorlar. Batı bunların PKK ile bir bağlantısı yok diyor da, bu resimlere ne diyecekler gerçekten merak konusu…"
Güvenlik kaynakları YPG/PYD tarafından kullanılan farklı isimler konusunda da bilgilendirme yaptı:
Güvenlik kaynaklarının bu konuda yaptığı bilgilendirme şöyle:
PYD: Demokratik Birlik Partisi (Kürtçe: Partiya Yekîtiya Demokrat, kısa adıyla PYD)
YPG: Askeri kolu Halk Koruma Birlikleri veya Halk Savunma Birlikleri (Kürtçe: Yekîneyên Parastina Gel)
YPJ: Kadın Savunma Güçleri
SDF or QSD veya SDG veya DGS Demokratik Suriye Güçleri (The Syrian Democratic Forces, Arapça: Quwwat Suriya al-Dimuqra?iya?, Kürtçe:Hêzên Sûriya Demokratîk??)
Münbiç Askeri Konseyi: (Manbij Military Council) Değişik grupların bir araya gelmesi ile 2 Nisan 2016 tarihinde kurulmuştur. Katılan unsurlar: Army of Revolutionaries, Northern Sun Battalion, Euphrates Brigades, Jund al-Haramayn Brigade, Euphrates Martyrs Brigade, Al-Qusais Brigade, Manbij Turkmen Brigade.
Not: Demokratik Suriye Güçleri (DGS) veya SDF Kuruluş Deklarasyonunu 13 grup imzalamıştır:
1. Halk Koruma Birlikleri (YPG)
2. Kadın Savunma Güçleri(YPJ)
3. El-Sanadid Güçleri
4. Süryani Askeri Meclisi (MFS)
5. Burkan el-Fırat
6. Liva Tuvar el-Rakka
7. Kuzey Güneşi Tugayı
8. Selçuk Tugayı
9. El Cezire Tugayları
10. Kürt Cephesi
11. Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu)
12. Tahrir Tugayı
13. Liva 99 Muşat
Güvenlik kaynakları, PYD/YPG’nin, isim üretme fabrikası gibi çalışıyor veya akıl hocalarının onlara dikte ettirdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Peki ’tarafsız basın’ bu SDF’nin en az yüzde 85-90’nın PYD/YPG’li teröristlerden oluştuğunu gerçekten bilmeyecek kadar araştırmadan uzak mı?
Bu isimlerle dünyayı mı kandırmaya çalışıyorlar? Yukarıda görülen isim sahibi kuruluşların (1 ve 2 numara hariç)çoğunun adları var da kendileri yok denecek kadar az personel sağlamış durumda.
Bir gazeteci acaba, örneğin şu Kuzey Güneşi Tugayı denen sözde birlikte kaç kişinin olduğunu araştırma zahmetine katlanmış mı? Bu Kürt Cephesi de neyin nesi? PYD/YPG de zaten Kürt değil mi? Bu isim nereden çıkmış demez mi?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.