Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik Güçlerinden Teröristlere ’Teslim Ol’ Çağrısı

Askeri kaynaklar, Nusaybin’de köşeye sıkışan teröristlerin sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğunun...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri kaynaklar, Nusaybin’de köşeye sıkışan teröristlerin sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğunun tespit edildiğini açıkladı. Güvenlik güçlerinin anonslarla teröristlerin teslim olma çağrılarının yapıldığı Nusaybin ve Şırnak’ta operasyonların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmadığı bildirildi.
Askeri kaynaklar, güvenlik güçleri tarafından Nusaybin ve Şırnak’ta icra edilen operasyonlar sonucunda direncini kaybeden bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştıkları yönünde iz ve emarelerin artığına dikkat çekti. Teröristlerin çaresizlik içerisinde farklı yöntemler kullanarak kalan unsurlarını kurtarma arayışı içerisine girdiklerinin görüldüğü vurgulanarak, "Nusaybin’de 24 Mayıs’ta güvenlik güçlerine teslim olmak zorunda kalan 25 teröristin ardından BTÖ üst düzey sorumlularının verdiği talimatlarda Şırnak ve Nusaybin’de sıkışan teröristlerle ilgili olarak ’durum normal değil, arkadaşlar kalsa imha olacak’ şeklinde bilgilerin iletildiği, bölgedeki ’yaralıların tedavi edilemediği’, teröristlerin her yolu deneyerek ’bölgeden çıkmayı esas almaları’ gerektiği ve ’fedai tarzında eylemlerde’ bulunmaları gerektiği, kalan teröristlerin ’yarısı sağlam çıksa bile bunun iyi olacağı’ yönünde ifadelerin yer aldığı, BTÖ’ne müzahir yayın organları ve sosyal paylaşım sitelerinde 26 Mayıs 2016 tarihinde yapılan paylaşımlarda operasyon bölgesinde sıkışan teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla ’sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu’ yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğu tespit edilmiştir" denildi.
Nitekim bugün öğle saatlerinde operasyon bölgesinde güvenlik kuvvetleri ile çatışmakta olan 10’u kadın 42 teröristin daha üst düzey sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerine devam edildiği kaydedildi. Güvenlik güçlerinin operasyon bölgesinde olan gelişmeleri yakından takip ettiği ve sivil vatandaşların terörist saldırılarından zarar görmemesi için dikkatli ve titiz bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı. Halen Nusaybin ve Şırnak’ta operasyonların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmadığı kaydedildi.
Öte yandan, güvenlik güçleri anonslarla terör örgütü mensuplarını teslim olmaya çağırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.