Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Güvenli Bir Bölge Kurulursa Türkiye’nin Omuzlarındaki Baskı Ve Yükte Rahatlamış Olacak"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Ubde, “Eğer bugün güvenli bir bölge kurulursa Türkiye’nin omuzlarında baskı ve yükte rahatlamış olacak” dedi.Suriye Muhalif Ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Ubde, “Eğer bugün güvenli bir bölge kurulursa Türkiye’nin omuzlarında baskı ve yükte rahatlamış olacak” dedi.
Suriye Muhalif Ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Ubde “Suriye’deki Son Durum” konulu söyleşiye katılmak üzere Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni ziyaret eden ve burada bir panele katılan Enes El-Ubde ardından sırasıyla Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti. Burada Bilecik Belediyesi çalışanı Arkeolog Umut Özdemir tarafından türbe ve tarihi Orhangazi Camii hakkında bilgiler verilirken türbede dua eden SMDK Başkanı Enes El-Ubde, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bilecik’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren SMDK Başkanı Enes El-Ubde, “Bu kadar güzel bu kadar tarihi bir şehirde bulunmaktan şeref duyduğumu belirtmek isterim. Bana göre Bilecik gerçekleşmiş bir hayali temsil eden bir şehir. Aynı şekilde burada bu türbede bulunmakta benim için büyük bir onur. Çok değerli bir şahsiyeti, sosyal işlerde bulunmuş, sosyal çalışmalar da bulunmuş, insanlara yardım etmiş bir şahsiyeti ve Osmangazi ile birlikte Osmanlı Devletinin kuruluşuna yol açmış bir şahsiyetin türbesini ziyaret etmekten çok büyük bir memnuniyet duydum. Gerçekten bu binalar, aslında bu şehrin ne kadar önemli ne kadar güzel bir şehir olduğunu bize hatırlatıyor. Önemli şahsiyetlerin bu topraklarda yaşadığını bize hatırlatıyor” dedi.
“RUSYA, İRAN VE DİĞER MİLİS KUVVETLERLE BİRLİKTE REJİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORLAR”
Rusya’nın Esad ordusunu desteklemesiyle ilgili soru üzerine El-Ubde, “Rusya 5 yıldır Esad rejimini desteklemeye devam ediyor. Rejim 5 yıl boyunca devrimi mağlup etmeyi başaramadı. Devrimin üstesinden gelemedi, devrim hala mücadelesine devam ediyor. Bu baktığınız zaman bir mucizedir. Suriye halkının, Suriye devriminin yaratmış olduğu bir mucizedir. Rusya, İran ve diğer Milis kuvvetlerle birlikte rejimi desteklemeye devam ediyorlar. Ancak Suriye halkını mağlup edemeyecekler. Belki biraz zaman alacak, belki bazı fedakarlıklar da bulunmamız gerekecek ancak özgürlük ve insanlık onuruna layık bir hayat için her zaman fedakarlıklarda bulunmak gerekir. Biz bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“SURİYELİ SIĞINMACILARA EVİNİZE DÖNÜN DEMEMİZ ZOR”
"Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacılara söylemek istediğiniz bir şey var mı?" sorusuna ise El-Ubde şöyle yanıt verdi:
“Türk halkına, Türk hükümetine ve Türk liderlerine teşekkür etmek istiyorum. 5 yıldır bize sağladıkları destek için. Tabii ki bu destekleri bizim hafızalarımıza, nesiller boyunca kazınacaktır ve tarihimizin bir parçası olarak yer alacaktır. Biz Türk dostlarımızın bu bağlamda yaptıklarını unutmayacağız. Umuyorum ki aynı zamanda Kuzey Suriye’de güvenli bir bölge kurulması açısından çalışmalara da Türk hükümeti aynı şekilde destek verir. Çünkü şu anda bizim Suriyeli sığınmacılara evinize dönün dememiz zor. Onların dönmesi zor. Çünkü her gün hedef alınıyorlar, her gün bombalanıyorlar. Umuyorum ki Türk liderler bu güvenli bölgenin oluşturulması konusunda cesur adımlar atacaklardır Adana anlaşması çerçevesinde. Adana Anlaşması, Türk yetkililere bu adımın atılması için gerekli zemini sağlamış durumda. Eğer bu yapılırsa hem Türkiye’nin sınırları güvence altına alınmış olacak hem de Suriyeliler için dönebilecekleri güvenli bir bölge oluşturulmuş olacak.”
"GÜVENLİ BİR BÖLGE KURULURSA TÜRKİYE’NİN OMUZLARINDAKİ BASKI VE YÜKTE RAHATLAMIŞ OLACAK"
Türkiye’nin Ortadoğu’da çok önemli bir bölgesel aktör konumunda olduğunu ifade eden Enes El-Ubde, “Biz Türkiye’nin önümüzdeki süreçte de çok önemli bir rol oynamasını umut ediyoruz. Hem siyasi bir rol oynamasını, hem de insani bir rol oynamaya devam etmesini ümit ediyoruz. Tabii ki Türkiye’nin önümüzdeki Suriye’nin yeniden yapılandırılmasında da çok önemli bir rol oynayacaktır. Böyle olmasını umut ediyoruz. Türkiye ve Suriye hem Türkiye hem Suriye için güvenli bir bölge kurulması dediğim gibi çok büyük önem teşkil ediyor. Eğer bugün güvenli bir bölge kurulursa Türkiye’nin omuzlarında baskı ve yükte rahatlamış olacak. Suriyeli mülteciler evlerine dönebilecekler ve barış içinde yaşayabilecekleri bir ortama dönebilecekler. Aynı şekilde geçici Suriye hükümeti de meşrutiyetini insanlara sunacağı hizmetle bu şekilde güçlendirmiş olacak. Hem Türkiye’nin hem Suriye’nin faydalanacağı bir ortam olacak diye düşünüyorum” dedi.
Açıklamanın sonunda Kent Ormanı’nda yemek yiyen Enes El-Ubde, akşam Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bilecik Belediyesi Özel Bilecik Şehir Koleji ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Suriye’deki Son Durum” konulu söyleşiye katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.