Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güreşen develer seyircilerin arasına girdi

Ege Bölgesi’nin yüzyıllardır süren deve güreşi geleneği günümüze kadar devam ettirilirken, Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’ndeki geleneksel deve güreşlerinde hızını alamayan develerin seyircilerin içine...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güreşen develer seyircilerin arasına girdi
Ege Bölgesi’nin yüzyıllardır süren deve güreşi geleneği günümüze kadar devam ettirilirken, Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’ndeki geleneksel deve güreşlerinde hızını alamayan develerin seyircilerin içine girmesi korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Seyirciler ezilme tehlikesi atlattı.
Edremit Körfezi’nin ilk güreşi Gömeç ilçesinin Karaağaç Kırsal Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 18 yıldır Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel deve güreşi şenlikleri, bu yıl Gömeç Belediyesi tarafından yapıldı. Deve Güreşlerine Ege ve Marmara bölgesinde çok sayıda deve katıldı. Güreşler sırasında zaman zaman yürekler ağza geldi. İki devenin güreş temposu içinde seyircilerin oturduğu alana girmesi kısa süreli paniğe ve korkuya neden oldu. Seyirciler ile arenayı ayıran telleri yıkan develer, seyircilerin masa ve sandalyelerinin üzerine düştü. Seyircilerden bazıları ezilme tehlikesi atlattı.
Deve güreşlerine AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Gömeç Belediye Başkanı Kazın Arslan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, davetliler ve çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.