Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan’da FETÖ terör örgütüyle ilgili bilgilendirme toplantısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle, Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, diğer ülkelerin Elçilik temsilcileri, Gürcistan bürokrasisinden önemli bürokratlar, siyaset uzmanları, geçmiş dönem...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle, Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, diğer ülkelerin Elçilik temsilcileri, Gürcistan bürokrasisinden önemli bürokratlar, siyaset uzmanları, geçmiş dönem mezun olmuş kursiyerler, yeni dönem kursiyerleri, TİKA çalışanları, medya mensupları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Darbe Girişimi ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı, Türkiye tarihinin en acımasız darbe girişimi hakkında konuşma yaptı.
Büyükelçi konuşmasında darbenin nasıl başladığını, nasıl geliştiğini, nasıl kontrol altına alındığını ve Türk halkı tarafından nasıl püskürtüldüğünü, Terör Örgütü’nün geçmişten günümüze devlet kadrolarına nasıl sızdığını, çalışma yöntem ve metotlarını ve FETÖ terör örgütü Lideri Fethullah Gülen hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. Gümrükçü, Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişiminin FETÖ tarafından düzenlendiğini vurgulayarak, Türk milleti, hükümeti, muhalefet ve medyanın birlikte gösterdiği ortak çaba sayesinde bu girişimin başarısız olduğunu belirtti.
Darbe girişiminin FETÖ’nün yönettiği konusunda ortada çok net ve açık kanıtların olduğunu söyleyen Gümrükçü, Fethullah Gülen’in iadesi için Türkiye hükümeti tarafından ABD’ye gerekli dosyaların sunulduğunu dile getirdi.
Gece sonunda Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı (GFSİS) yöneticileri yaptıkları açıklamalarda, TİKA ve Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneği, (GFSIS) işbirliği ile gerçekleştirilen “Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitim Projesi” kapsamında Gürcistan Genç Kamu Görevlileri Eğitim Organizasyonun başarıyla devam ettiğini ve bu projenin Gürcistan’da Kamu yönetiminde Türkiye’yi tanıyan yeni bir bürokratik yapının oluşturulmasına büyük katkı sağladığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.