Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan ile Ordu arasındaki işbirliği güçleniyor

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Gürcistan ile Ordu ili arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürcistan ile Ordu arasındaki işbirliği güçleniyor

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Gürcistan ile Ordu ili arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Balkanlıoğlu, Ordu’da Gürcü kökenli vatandaşların bulunduğunu ve birçok köylerde de Gürcüce konuşulduğunu söyleyerek, güzel bir kaynaşma sağlandığını ve hiçbir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, ”Gürcistan iyi komşumuz. Ekonomik ve ticari başta olmak üzere her anlamda işbirliğimizin artmasını arzu ediyoruz. Gürcistan’ın ekonomik açıdan güçlenmesi, gelişmesi, kişi başına milli gelirin artması, bizlerle daha fazla ticari potansiyele sahip olma imkanını doğuracaktır” şeklinde konuştu.

Başkonsolos Mikatsadze ise, Türkiye ile Gürcistan’ın sağlam temellere dayanan bir dostluğunun olduğunu belirterek, ”Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosluğu olarak, sorumluluğumuzda olan 21 ildeki sayın valilerimizi ziyaret ediyoruz. Ordu, çok güzel bir şehir. Bizleri kabulünden dolayı Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyor, işbirliği yapmak istediğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.