Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan Heyeti Ardahan’da

Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Mıntıkası 2 nolu Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan ve beraberindeki heyet ikili görüşmelerde bulunmak üzerine Ardahan’ın Posof ilçesine geldi.Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Mıntıkası 2 nolu Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan ve beraberindeki heyet ikili görüşmelerde bulunmak üzerine Ardahan’ın Posof ilçesine geldi.
Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından Türkgözü Sınır Kapısı’nda karşılanan heyette Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Albay Bcsik Beridze, Hudut Çalışmaları Müdür Yardımcısı Üsteğmen İlia Matitaişvili ve Sınır Koruma Baş Uzmanı Yüzbaşı Mamuka Atunaşvili de yer aldı. İlk olarak Kaymakamlık makamına giden heyet, tercüman eşliğinde yapılan ikili görüşmelerde Türkiye ve Gürcistan arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkiler ile Posof ve Ahıska şehirlerinin birbirleriyle olan ilişkilerini ele aldı.
Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan ikili görüşmeler ile Türk ve Gürcü halkları arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde yapılabilecekler konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca, turizm faaliyetleri ve sınır ticaretinin geliştirilmesi başta olmak üzere, tarım, hayvancılık, eğitim gibi konularda çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Yapılan görüşmeler neticesinde, ileriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirilmesi ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle tecrübe paylaşımında bulunulması, ekonomik, sosyal ve insani bağların temelini oluşturan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla fikir tealisi yapılması ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, Posof ve komşu Ahıska merkezli Samtskhe-Cavakheti bölgesinde turizm, tarım, hayvancılık ve doğal kaynakların kullanılması gibi alanlarda işbirliği içerisinde hareket edilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması konularında ortak kararlar verildi.
Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan ve beraberindeki heyet gün boyu devam eden temasların ardından Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından Türkgözü Sınır Kapısı’ndan uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.