Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneydoğu’dan Trump’a tepki

Güneydoğu’da basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzenleyen sivil toplum kuruluşları ile platformlar, ABD Başkanı Donald Trump’a, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı alması nedeniyle sert tepki gösterdi.Diyarbakır,...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneydoğu’dan Trump’a tepki

Güneydoğu’da basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzenleyen sivil toplum kuruluşları ile platformlar, ABD Başkanı Donald Trump’a, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı alması nedeniyle sert tepki gösterdi.

Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak’ta bazı sivil toplum kuruluşları ile platformlar, ABD Başkanı Donald Trump’a, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı alması nedeniyle tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamaları ve protesto gösterilerinde kararın geri alınması istendi.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ortak basın açıklaması yaptı. Memur-Sen Diyarbakır Şubesinde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Yunus Memiş, ABD’nin kararının sadece politik olmadığını belirterek, İslam dünyasına olan düşmanlığın açık ilanı ve Müslümanlara açık bir gözdağı olduğunu ifade etti. Başkent hayalinin ABD’nin mitolojik inançlarının bir yansıması olduğunu kaydeden Memiş, “Bu yüzden bütün insanlığa çağrıda bulunuyoruz. Tüm dünyanın ABD’nin bu provokatif tutumuna karşı ortak tepki göstermesini bekliyoruz” dedi.

Kentte, kendilerine Dicle Üniversitesi (DÜ) Müslüman Gençliği adını veren bir grup öğrenci de Trump’a tepki gösterdi. İlahiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler “Kudüs bizimdir bizim kalacak”, “Mescidi Aksa onurumuzdur”, “Siyonizmin çocukları, geliyor Selahadin’in torunları” yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan Mehmet Artagus, Filistin’in dar bir coğrafyada bulunan insanların değil, İslam aleminin namusu olduğunu aktararak, “Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz. Irk ve mezhepleri bir tarafa bırakıp, siz Müslümanlar Allah yolunda birleşiniz” diye konuştu.

Siirt

Siirt’te Memur-Sen tarafından basın açıklaması yapıldı. Şube binasında yapılan açıklamayı okuyan Sağlık-Sen Başkanı Vesim Eviz, Kudüs’ün savaşın değil, barışın şehri olduğunu belirtti. İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu anlatan Eviz, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlarla birlikte, insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir” ifadelerinde bulundu.

Batman

Batman’da Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Kudüs Filistin’in başkentidir” yazılı pankart ve dövizler ile Filistin bayrakları taşıyan grup, sık sık “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganları attı. Açıklama sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olmadığı görüldü. Açıklamayı okuyan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere dünyanın pek çok yerinde oluk oluk insan kanı döküldüğünü aktararak, şunları kaydetti:

“ABD’nin kuklası liderlerin marifetiyle İslam coğrafyasının tamamı kana boyanmış durumdadır. İki cihan harbine yol açarak milyonlarca masum insanı katleden ABD ve Avrupa bloku, kendi refahlarını Müslüman kanı üzerine bina etmeye çalışmaktadır. Dünyayı köleleştirmeye çalışan büyük şeytan ABD’yi uyarmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve kanayan yarasıdır. İnsanlığın ortak mirası olan Kudüs’ün özgürlüğü Müslümanlar için cihat sebebidir ve imanlarının bir parçasıdır. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına karar vermesi dünya barışını dinamitlemiştir. ABD’nin kararı, üç din için manevi ve tarihi kıymete sahip, barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmüştür.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.