Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Güneydoğu Paketi’ne Destek

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’da açıkladığı “Güneydoğu Paketi” vatandaşları heyecanlandırdı. Vatandaşlar, paketin, terörün bölgede oluşturduğu tahribatı giderme konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.Başbakan Ahmet...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’da açıkladığı “Güneydoğu Paketi” vatandaşları heyecanlandırdı. Vatandaşlar, paketin, terörün bölgede oluşturduğu tahribatı giderme konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Van ziyaretinde, bölgedeki vatandaşlara ev, işsizlere istihdam, esnafa ise kredi verileceğini belirterek açıkladığı “Güneydoğu Paketi” vatandaşları heyecanlandırdı. Paketi olumlu karşıladıklarını ve bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, bunun terörün bölgede oluşturduğu tahribatın giderilmesi konusunda önemli bir adım olacağını kaydetti.
İHA’ya konuşan vatandaşlardan Mehmet Ata Altındağ, paketin son derece önemli olduğunu belirterek, bunun yanında demokrasi konusundaki adımların da bir an önce atılması gerektiğini ifade etti. Altındağ, “Bölgenin gelişmesi ve ilerlemesi için bu paketi son derece olumlu ve değerli görüyorum. Bölgemizde işsizlik son derece sıkıntılıdır. İşsizliğin ortadan kaldırılması için yapılan bu çalışmayı son derece önemli olduğunu görüyorum. Bunun süreklilik ve devamlılıkla olması gerektiğine inanıyorum. Bunlar yapılırsa inşallah bu olaylar biraz daha ikinci planda kalır. İnsanların hayat standartları, yaşam standartları artıkça bu olaylar biraz daha da azalır” dedi.
Emrah Çoban, paketin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgeye huzur, barış ve kardeşliğin gelmesi yönünde önemli bir adımın atılacağını anlatarak, “Vatandaşlar bununla birlikte, terör ve terör destekçilerinin direktiflerinden uzak ve onları dışlayan bölgeye ve ülkeye yararlı ve olumlu bakan bireyler olacaklar. Biz bu paketi destekliyoruz. Her kesin evi, aşı olsun istiyoruz ve terörün son bulmasını istiyoruz. Hükümetimizin açıkladığı bu tür projelerin yerine getirmesini canı gönülden istiyoruz” diye konuştu.
“DEVLET, VATANDAŞLARIN YANINDA”
Abdurrahman Avşar, bölgede son yaşanan olaylar yüzünden vatandaşların büyük zararlar gördüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Halk evlerinden oldu, evleri harabeye döndü. Bunun için yatırım yapılması lazım. Bölgede işsizlik oranları çok yüksek. Bu konuda devletimizin gerekeni yapması gerektiğini dile getiriyorum. Bölgede gelişen olaylarda Sur, Cizre halkı olaylardan dolayı zarar gördü. Paketin içeriğini inceledim güzel şeyler vaat ettiğini gördüm. Devletimizin bu konuda vatandaşlarının yanında olmasını ifade etmek istiyorum.”
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, pakette bölgedeki esnaf ve sanatkarlara yönelik kredi desteği sağlandığını belirterek, “Esnafımız sevindi, çünkü iş yok. Fakat bugün devlet tarafından esnaflarımıza dağıtılacak 30 bin TL kredi desteğinin bize moral vermiştir. Arkadaşlarımız bundan istifade edecek çalışmalara başladı, bundan dolayı hükümetimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.
Esnaf İsmail Okur ise, "Ben otomotiv esnaf olarak bu ekonomik paketin esnafın bir nebzede yarasını iyileştireceği inancındayım. Bu olayların tamamen bitmesi esnafının işlerine düşmesi süreklilik arz edeceğine inanıyorum. Paketler ekonomik belli bir ömre kadar dayanır, bu olayların biran önce bitmesi ve memleketimize bölgemize huzur diliyorum. Ekonomik olarak bizim bölgede canlılık olması için sınır kapılarının da devamlı açık olması gerekir. Güneydoğunun ekonomik kalkınmasında sürekli sınırların açık olması gerekir. Çünkü binlerce aile bu yolla geçimini sağlıyor" dedi.
Esnaf Barış Danış ise, şu ifadelerde bulundu:
“Bu aralar Güneydoğu’da yaşanan çatışma sebebiyle esnaflar mahsur kalmış iş yapamıyor, kirasını ödeyemiyor. Güneydoğu’ya özel olarak 30 bin ve 50 bin lira ile başlayan faizsiz destekler veriliyor. İnşallah bu destek paketi özellikle biz küçük esnafları kalkındıracağına inanıyorum. Sayın Başbakanımızın açıkladığı bu destek paketi esnafa iyi geleceğini inanıyoruz. Çünkü faizsiz kredilere ihtiyacımız var.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.