Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore Müftüsü’nden Kalbi Selim’e ziyaret

Güney Kore Müftüsü Dr. Abdülvahib Zahidi, Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği’ne ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore Müftüsü’nden Kalbi Selim’e ziyaret

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, derneğin çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Oluşturdukları hayır köprüsüyle yardıma muhtaç insanlarla hayırseverleri buluşturduklarını belirten İpekçioğulları, Türk ve Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri başta olmak üzere toplumda yardıma muhtaç her kim var ise yanlarında olduklarını vurguladı.

Hayır yapacak kişiyi derneğe davet ettiklerini, hayır sahibiyle yardıma muhtaç kimseleri bir araya getirdiklerini ifade eden İpekçioğulları, “Böylelikle bulunulan yardımın ilgili kişiye ulaştığından, emin olunmasını sağlıyoruz. Faaliyetlerimizdeki tek hedefimiz, Allah’ın rızasını kazanabilmek. Toplumdaki yardımlaşma, dayanışma duygusunun pekişmesini sağlayabilmek ise bir diğer hedefimizi oluşturuyor.” diye konuştu.

Dernek bünyesinde gönüllü görev yapan öğretmenler aracılığıyla yetim çocuklara, Kur’an-ı Kerim, Arapça, hadis, fıkıh, tefsir, akaid, Türkçe, Arap Dili ve Edebiyatı ile Osmanlı Tarihi dersleri verildiğine de işaret eden İpekçioğulları, çocukların sosyal, kültürel anlamda toplumla entegrasyonuna büyük önem verdiklerine dikkat çekti.

Güney Kore Müftüsü Dr. Abdülvahib Zahidi de derneğin çalışmalarından oldukça etkilendiğini belirterek, İslam dünyasının Kalbi Selim gibi oluşumlara ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.

Yardıma muhtaçların elinden tutmanın, onların yanında olmanın Allah katında da büyük sevabı bulunduğunu ifade eden Zahidi, bir yetimin gözyaşını dindirmenin dünyalara bedel olduğunu belirtti.

Güney Kore halkının gönlünde Türkiye’nin ayrı bir yeri bulunduğunu vurgulayan Zahidi, Kore Savaşı’nda Türk askerlerinin gösterdiği kahramanlığın unutulmayacağını dile getirdi.

Güney Kore’deki İslami bilincin uyanmasında, 1950-1953 yılları boyunca devam eden Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinin büyük katkısı bulunduğunu vurgulayan Güney Kore Müftüsü Dr. Abdülvahib Zahidi, İslamiyet’e olan ilginin her geçen gün daha da arttığına işaret etti.

Güney Kore’deki İslami gelişmeleri, tarihi örneklendirmelerle anlatan Zahidi’nin konuşması, gözyaşlarıyla dinlendi.

Konuşmasının sonunda Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’na gösterilen misafirperverlik nedeniyle teşekkür eden Zahidi, dernek çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.