Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore Büyükelçisi Yun-soo Cho, Haymana Kaplıcalarını İnceledi

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yun-soo Cho Ve Eşi Nami Hong, Haymana Kaplıcalarını Yerinde İnceledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore Büyükelçisi Yun-soo Cho, Haymana Kaplıcalarını İnceledi
Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yun-soo Cho ve eşi Nami Hong, Haymana kaplıcalarını yerinde inceledi.
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Yun-soo Cho ve eşi Nami Hong Haymana’daki kaplıcaları ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’u ziyaret etti. Haymana’da özel bir otelde kaplıcalara giren büyükelçi ve eşi, yaptıkları konuşmada “Haymana kaplıca suyu, keşfedilmeyen bir elmas gibiymiş. Suyunuzu çok beğendim. Bundan sonra bu suyun tanıtımında Haymana’nın termal büyükelçisiyim. Bu suyun tanıtılması için öncelikle yakın çevremden başlamak üzere diğer büyükelçi arkadaşlarıma da anlatacağım. Güney Kore halkı olarak Türkiye ile dostane ilişkilerimiz, Kore Savaşı’ndan beri devam etmektedir. Kültürel, ticari, sosyal işbirliği içerisinde Haymana ile olan ilişkilerimizi de geliştireceğiz. İlk etapta büyükelçilik personeline buranın yararlarını anlatıp onları buraya yollayacağım. Daha sonra da çevremde kim varsa suyunuzu ve kaplıcalarınızı önereceğim” diye konuştu.
Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Büyükelçi Cho’ya ziyaretlerinden ve konuşmasından dolayı teşekkür etti. Turgut, görüşmede Haymana’nın tarih, tarım, termal önemini anlattı.
Ziyaretin hatırası olarak Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Güney Kore Büyükelçisine plaket hediye etti. Büyükelçi de Başkan Turgut’a hediye verdi. Daha sonra Haymana’da Cimcime Sultan Türbesini ziyaret eden Büyükelçi Cho ve eşi, burada türbe ve Cimcime Sultan hakkında bilgi aldı. Onurlarına verilen yemeğe katılan büyükelçi ve eşine, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.