Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kazakistan Eyalet Valisi Tüymebayev’den Ahmet Yesevi Üniversitesine ziyaret

Güney Kazakistan Eyalet Valiliğine yeni atanan Kazakistan’ın eski Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Valilik görevindeki ilk resmi ziyaretini Ahmet Yesevi Üniversitesine gerçekleştirdi.Güney Kazakistan Eyalet Valiliğine yeni atanan Canseyit...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kazakistan Eyalet Valiliğine yeni atanan Kazakistan’ın eski Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Valilik görevindeki ilk resmi ziyaretini Ahmet Yesevi Üniversitesine gerçekleştirdi.
Güney Kazakistan Eyalet Valiliğine yeni atanan Canseyit Tüymebayev, Valilik görevindeki ilk resmi ziyaretini Ahmet Yesevi Üniversitesine gerçekleştirdi. Yaptığı ziyarette bir dizi temaslarda bulunan Vali Canseyit Tüymebayev, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Senato üyeleriyle de bir araya geldi. Ahmet Yesevi Üniversitesi, çalışma alanları, faaliyetleri ve gelinen noktalar hakkında Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov ile Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış’tan bilgi alan Vali Tüymebayev, Türkoloji ve Ziraat alanları başta olmak üzere her türlü çalışma ve projede Güney Kazakistan Eyalet Valiliğinin Ahmet Yesevi Üniversitesiyle ortak projeler gerçekleştirmeye ve birlikte hareket etmeye hazır olduğunun da sözünü verdi.
Ahmet Yesevi Üniversitesinin, bulunduğu bölgenin önünde ve bölge insanına ufuk açan bir konumda olduğunu da dile getiren Güney Kazakistan Eyalet Valisi Tüymebayev, ziraat, tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarında da Valilik olarak Ahmet Yesevi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde ortak proje ve çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi. Türkistan Valisi Alipbek Öserbayev’in de hazır bulunduğu ziyaret programı, Güney Kazakistan Eyalet Valisi Tüymebayev’in onuruna verilen akşam yemeğiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.