Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş enerji panelleri ile OSB kendi elektriğini üretiyor

Tokat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü kendi elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılarken, OSB’ye de yaklaşık yüzde 3 oranda elektrik veriyor.Tokat Organize Sanayi Bölgesinde OKA desteği ile yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş enerji panelleri ile OSB kendi elektriğini üretiyor
Tokat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü kendi elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılarken, OSB’ye de yaklaşık yüzde 3 oranda elektrik veriyor.
Tokat Organize Sanayi Bölgesinde OKA desteği ile yaklaşık 3 bin metrekare alanda kurulan 250 KW’lık güneş enerjisi sistemi ile örnek oluyor. Tokat OSB Müdürü Oğuz Keleş, Organize Sanayi Bölgelerinde kendi enerjisini üreten, kendi enerji ihtiyacını karşılayan ilk projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Bin adet güneş enerjisi panelinin kurulu olduğu sistemin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Keleş, “Bunun 650 bin TL’sini Orta Karadeniz Kalkınma Ajansından finanse ettik. Öz kaynağımızdan bir 350 bin TL’lik harcama gerçekleşti. Ve şuan biz bunu ayda yaklaşık 20 bin TL kazanımla ortalama 1,5 yılda amorti etmiş olacağız. Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’de OSB olarak ilk olduğumuzu düşünüyoruz. OSB’ler kendi elektrik enerjisi tüketimini bu şekilde yenilenebilir ve yeşil enerjiden karşılaması hem ülke ekonomisine hem de bulunduğu ilin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Şuan enerji ihtiyacımızın yüzde 3’ünü, ama öz tüketimimizde bizim kendi enerji giderimizin, aydınlatma giderimizin, pompalama giderimizin tamamını karşılamakta” dedi.
Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel, sanayi parseli olmayan bir alanda faaliyet gösteren güneş enerji sisteminin yeşil kuşaklara kurulabileceğini kaydetti. OSB’de enerjilerin bir kısmının geri kazanılmasının OSB’deki enerji maliyetlerini hafifletmekte olduğunu ifade eden, “OSB’deki güneş enerjisi diğer OSB’lere model niteliği taşımaktadır. Sanayi parseli olmayan bir alanda faaliyet gösteren santral bir model teşkil etmektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.