Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Güneş Çocukları’ Yarışması EXPO 2016’da Yapıldı

Rus Sanat ve Kültür Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği 4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali, EXPO 2016 Antalya’da yapıldı.Yaşları 3 ile 13 arasında değişen 100 Türk-Rus...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus Sanat ve Kültür Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği 4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali, EXPO 2016 Antalya’da yapıldı.
Yaşları 3 ile 13 arasında değişen 100 Türk-Rus çocuk, 4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali’nde hünerlerini sergiledi. ’Güneş Çocukları’ konulu dans yarışmasına, Antalya merkez, Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerindeki dans kulüplerindeki 100 Rus ve Türk çocuklar katıldı. Klasik müziğin yanı sıra Rus ve Türk ezgileri eşliğinde gösteriler yapan miniklerin yarışmasının jürisinde Muhteşem Yüzyıl’ın Sümbül Ağa’sı, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Selim Bayraktar, Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Sonan Yılmaz, Türkiye Dans Federasyonu Antalya İl Başkanı Derya Erenler, Dans Federasyonu Milli Sporcusu Alona Sineviç ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Bölümü Başkanı Buğrahan Bozkurt yer aldı.
"ÇOCUKLARI DİNLESEK DÜNYA BARIŞ İÇİNDE OLUR"
Dünyanın barış içinde olması için büyüklerin çocukları dinlemesi gerektiğini söyleyen yarışma jürisi başkanı Bayraktar, "Genellikle biz büyüklere derler ki çocuklara söyleyeceğiniz bir şey var mı? Halbuki dünden bugüne sadece çocukları dinleseydik, dünya barış içinde olurdu"dedi.
Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada çocuklar bol bol alkışlandı. Oylama sonunda genel klasmanda birinci Antalya Polis Gücü Artistik Jimnastik Grubu olurken, ikinci Master Dans Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü ise 4 yaşındaki vokalist Timur Akulintsev ve Hamarat Band Çocuk Saksafon orkestrası paylaştı. Festivalin Grand Prix ödülünü Cook Kids vokal grubu aldı. Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edildi.
Ayrıca yarışmada, Rus konsolosu Vyacheslav Mikhaylov, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Muratpaşa Belediyesi meclis üyesi Hasan Kilit ve Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.